Dag 3 ”Att vara ledig på riktigt”

 Nu har jag kommit in i ledighetslunken BIG tajm! Jag glömde nästan att borsta tänderna imorse och hade absolut ingen aning om varken veckodag eller datum… DET är att vara ledig på riktigt!

Dagen då? Ja, den har bjudit på en hel del:

  • Sovmorgon till halvåtta. Vaknar av brutal 3åring som gör ett TUNGT wrestlinghopp ner över min sovande stackars kropp —> Jag kliver upp!
  • Gör en jättefrukost åt hela stora familjen och alla äter SAMTIDIGT! 

  • Fortsätter att tömma föräldrarnas hus —> Min bil blir FULL!
  • Hälsar på hos finaste V och hennes härliga familj —> Jag blir GLAD!
  • Äter morsans goda tonfiskpizza —> Jag blir MÄTT!
  • Åker hem till stan igen, handlar på Ålidhem.
  • Kommer hem till T-bo och tömmer bilen —> 3åring passar på att rymma till gården bredvid och gömmer sig —-> Jag får hjärtsnörp och dör nästan på kuppen!
  • Hittar igen 3åringen och gråter av lycka —> Adrenalin sprutar ur öronen! —> Han fattar inget och galopperar glad i hågen hemåt medan jag stapplar efter på darriga ben och andan i halsen!
  • Lägger pussel och kollar barntv.
  • Längtar tills barnen sover.
  • SKA kolla de två sista avsnitten av "Walking dead" ikväll —> På tiden!

Ja, vad sägs? Jag är ju riktigt bra på att vara ledig. Det bästa hittills är i alla fall att ha fått vara med nästan hela familjen i några dagar och bara umgås!

Det sämsta hittills var ju såklart att lille B gömde sig och skrämde livet ur oss alla. det var de fem längsta minutrarna i mitt liv i alla fall… *pustar ut*

Imorgon blir det nog att börja fixa med målandet i Viggos rum och ja, det lär väl bli en fortsättning på detta tema *skrattar högt*

Hoppas alla har det suveränt. Ledig eller ej…

*vinkar Adjö*

Smajl änd de wörld will smajl bäkk ät jo…

 

 

 

Etiketter: ,

11 kommentarer

  1. anna

    jag läser din blogg ibland…men snälla…varför talar du bebisspråk…eller fjortis..?…tror du blir mer tagen på allvar om du pratar ren svenska
    mvh

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till anna (2013-05-10 18:23)
    ”Bebisspråk”..? Jag förstår inte vad du syftar på?

    Om det är de sista raderna så kan jag ju upplysa om att jag försöker skoja till det lite genom att skriva engelska fraser på det sätt som de uttalas… Om du förstår?

    Bejbispjåk äj inte jiktigt nåt fö mäj. Näe.. de funkaj inte ajjs…

    Annars då? Jag skulle förresten vilja lära DIG en sak vad gäller det där ”mvh”

    Det betyder faktiskt ”Med Vänliga Hälsningar” Och är det så att man är så LAT att man inte orkar skriva ut en artighetsfras så är det bättre att låta bli. Vissa saker passar sig helt enkelt inte att förkorta och det är så synd att så många inte har fått lära sig det. Dålig etikett helt enkelt.

    Med vänliga hälsningar Helena

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Ingemar Wahlström (2013-05-10 19:50)
    Hej Ingemar, vad roligt att du läser men så himla trist att du inte får vara frisk! Åh,vad jobbigt att du ska måsta dras med kroppsliga eländen. Krya på dig i massor!
    *kram*

  4. hej hej

    Helt fantastiskt med din otroliga blogg , jag kan inte mer än bara furundras över hur vansinnigt glad jag blir då du lägger upp dina genialiska kommentarer i snudd på Ernest Hemmingways samlade alster . Går inte en dag då jag i mitt liv kan se nyanserna av dina gyllende ord som bär mig upp i oändlighetens vackra sköte .

    Ibland då mörkret faller slår jag igång datorns schen och hela rummet fylls upp av din salighet och fromma visdom .

    Mången religion har mycket att ta till sig i dina filantropiska , älskande, solrosdaggiga , sommarbarnssbajskrattande glada lättsamhet i den ljusa renhetens sanna sakraliska gudssyn .

    Om fler människor läste dina otroliga visdomsord som räddade så gott som hela den indiska befolkningen under nödåren 1846 .

    Tack Helena , Vi älskar Dig !

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till hej hej (2013-05-11 07:02)
    ”sommarbarnssbajskrattande”….?

    Syftar du på lediga barn som krattar bajs då eller? *skrattar* Ja, sommarjobb är ju inte att förakta!

    Och du: Tack för dagens roligaste kommentar. Jag antar att du la lite mer tid på denna!

    Ha en skön lördag!

  6. cajsa

    Jag har ett barnbarn som blir tre år i juli och mmm…världens goaste tjej men det gäller att hålla ögonen på henne. Härom veckan försvann hon spårlöst för mamma J då hon var på bamsegympan. Då hade hon gått iväg medan mamma pratade med gympaledaren – ut genom en lååång korridor, genom ytteligare en korridor,passerat några dörrar och sedan ut på en stor parkering lååångt bort. Där fanns hon när mamma J sprang ut i förtvivlan. Tack för det du delar med dig! Kram Cajsa, (cajsas blogg )

  7. Helena Nilsson Springare

    Svar till cajsa (2013-05-11 20:48)
    Hej Cajsa! Jo, de är väldigt kompetenta och väldigt snabba för att vara så små *skrattar*
    Man hinner ju tänka tusen tankar medan man letar och sen dyker de upp och är lika glad och fattar inte att hela världen varit upp-och-ner för sina stackars föräldrar.

    De små ger ju en del uppslag för bloggen i alla fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.