Dagens fundering(ar)…

Hur i helskotta ska folk (läs: kvinnor) i allmänhet kunna vara nöjda över sig själva och må bra i sitt eget naturliga utseende?

När man är "liten" så kämpar man för att se vuxen ut och när man väl blir vuxen.. ja då kämpar man på alla sätt och vis för att se yngre ut.

(Flicke) barn som vill sminka sig, pusha upp de ickefärdiga brösten till hakan, förlänga håret, klä sig som en vuxen, raka sig överallt (!!?) gå i höga klackar, bli sexuellt aktiva, spendera pengar  som en vuxen, bestämma allt själva…

Sedan blir de vuxna på riktigt…

Och DÅ:

..vill (Kvinno) barnen operera sig yngre, botoxa sig yngre, slippa ta ansvar som en vuxen, klä sig i kläder anpassade för unga tjejer, slippa ansvar att ta hand om sina barn, ligga och se på dokusåpor hela dagarna, vill slippa jobba, vill låta någon annan ta hand om allt som är jobbigt.. Vill vara som ett barn så fort saker blir jobbiga och krävande.

Hur fan ska folk ha det egentligen??

Åh vad jag är less på alla infantila "vuxna människor" som själva är som omogna barn som inte fattar ett jäkla dugg och som inte tar ansvar för sig själva. Och varför ska man idas göra det? Skattebetalarna försörjer ju så gärna de som skaffar massa barn men inte vill ta ansvaret eller kostnaderna som följer med. (Eller vill vi verkligen försörja alla nya barn som även de kommer att bli socialbidragstagare så fort de föds?) Ligg ni hemma och kolla era dokusåpor och skit i att jobba. Jag jobbar ju så gärna åt er så att ni ska ha råd med era cig, era öl, ert smink och all klädshopping. För det är ju endast sådant som behövs för ett lyckligt och bra liv (skrev Helena med dryyyyypande ironi) med sina barn.

Visst, vi har ett bra välfärdssystem men ibland undrar jag om inte folk blivit för bortskämda med det hela.

Hur många barn föds varje dag in i den så kallade barnfattigdomen på grund av tanklösa föräldrar som kanske borde vänta ett år eller två tills de själva har råd med sina barn och tid att jobba? Att använda kondom är ett billigt och smart sätt att planera sina barn tills man själva kan ta hand om dem. Både ekonomiskt och praktiskt.

Jaja, bli hur arga ni vill… jag ville bara konstatera att saker och ting är helt vridna ibland!

Det går faktiskt att planera…

Man kan inte alltid förlita sig på andra…

Hur lär man barnen ansvar om man själv inte vill ta det?

Eller förresten.. bli inte arga. Det här var bara ett par tankar som jag ville lufta lite! Hare fint alla! (Oavsett vem du är och hur rik eller fattig du är)

 

 

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. Anna och Unni i midsommarsverige

    Precis så tycker vi också och detta har bevittnats vid så många tillfällen. Det är på tok för lätt att skaffa barn i vissa lägen och för en del människor så är det väldigt tydligt att intresset för detta barn bara finns under graviditeten och första bebistiden. När barnet blir större med egen vilja så finns inte mamma/pappa längre kvar. Och när det sen strular med barnet så kan man ju alltid se till att det ställs någon diagnos som man kan skylla på istället för att ta ansvar över att man satt alla dessa barn till världen utan att ha resurser för dem. Bra att du funderade över detta!

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anna och Unni i midsommarsverige (2011-06-25 13:08)
    Idag är vi ju så pass ”upplysta” och med flera bra preventivmedel. Men många tycker väl att barn är en ”rättighet” precis som att gå och köpa sig en accessoar som man snabbt kan tröttna på när det rosasskimrandet övergår till grå tristess och svårigheter! Tragiskt och onödigt. Och kostsamt för de som betalar skatt…

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Conny Forsström (2011-06-25 15:35)
    Hej Conny. Såklart att det inte är någon dans på rosor at måsta gå till soc och knacka på för att få försörjningsstöd. Men det är ju BRA att möjligheten ändå finns? Vi har ett fantastiskt bra skyddsnät men de som skaffar barn och inte ids skaffa sig jobb och helt kallt räknar med att bara kunna dra benen efter sig och förlita sig på pengar från soc blir jag så less på… Det förekommer ju. Sedan finns det säkert de som skulle kunnavara berättigade till socialbidrag, men de hankar sig fram och kämpar med sina tillgångar för att få det att gå ihop. Dessutom kanske de tänker på att inte skaffa barn förrns de själva har råd, tid och engagemang för dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.