Jag kan välja…

…mellan att vara tacksam över det jag har, eller att vara patetisk och grina för resten av mitt liv över det jag INTE har.. (och aldrig kommer att få. Fast å andra sidan vill jag inte ha det nu heller)

Hmm..

Så vad väljer jag?

Och svar på en ännu viktigare fråga:

VEM är ensam och vem är INTE ensam?

Idag hälsade jag på farfar… Fina söta gullfarfar med världens snällaste röst, de varmaste ögonen och de största kramarna.

Vi pratade om både allvar och glädje.

Jag: -"Jag är ledsen farfar, men jag ska vara ärlig och säga att jag inte orkar med att h*n ringer mig och gråter på fyllan i tid och otid. Jag tänker inte svara fler gånger. När jag var liten så ringde jag till h*n flera gånger och grät, men h*n bara sket i mig så varför ska jag svara nu när h*n är ledsen och gråter?"

Farfar:-"Du ringde mig också och grät ibland. Då brukade jag hämta dig. Kommer du ihåg det?"

Jag: -"Jo, det minns jag att du gjorde och jag är jätteglad för det."

Jag har tre barn och rent sannolikt så kommer jag kanske att bli både mormor och farmor när jag blir "gammal". Jag hoppas att jag kommer att ha både barn och barnbarn som vill hänga med mig på ålderns höst. Om jag mot all förmodan skulle sitta helt ensam så kan jag antagligen konstatera att jag har gjort fel.

Något JÄVLIGT fel!

Men som sagt… jag ska investera i mina barn och mina barnbarn på rätt sätt så att jag slipper sitta ensam när jag blivit gammal och gråta över mitt usla liv.

Ni som har barn, men som lik förbannat sätter Er själva på plats nummer ett och som låter droger och alkohol gå före Era barn… HUR känns det att veta att Ni med stor sannolikhet kommer att sitta ensam när Ni blir äldre… Känns det bra eller?

SÖK hjälp så kanske Du kan rädda något litet i alla fall!

*tipsar*

PS: Jag väljer att vara tacksam!!

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Jag blir varm i hjärtat – tänk vad de man ibland minst anar ställer upp och hämtar och stjutsar en. Det är så man själv vill göra också även om det innebär att avstå att dricka vin till maten i fall man måste rycka ut och hämta eller hjälpa någon.

  2. jimpa hoffa

    Nu har du gjort det bästa man kan göra för sig själv. Leva ditt eget liv och må bra o leva i nuet. Man ska inte leva nån annans liv. Och inte tycka synd om nån patetisk människa som inte har brytt sig o svara i telefon.

    Man måste gå vidare med sitt liv och leva för stunden med sina barn och familj som är det bästa i sitt liv.

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisbet Olofsson (2012-02-21 08:09)
    Jag ska alltid vara en sån vuxen som barnen kan ringa till när deras egna närmsta sviker.

    Det hemska är att det är så många som sviker sina barn och som inte ens kan skylla på droger eller alkohol.. utan att de helt enkelt bara skiter i sina barn när barnen behöver dem som mest. Jag blir så jävla ledsen och ARRRG!

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till jimpa hoffa (2012-02-21 10:17)
    Jag vet! 🙂 Och det är mycket tack vare dig och din suveräna syn på livet. Jag önskar att jag lyssnat mer på dig tidigare.

    Du är en fantastisk man och det är därför jag älskar dig mer och mer för varje dag. Med dig vid min sida så klarar jag ALLT ta mig tusan. Vi ses ikväll! *längtar skitmycket*

    Puss

  5. Moster

    Kloka tankar!
    Och tack för trevlig samvaro vid köksbordet igår!
    Bättre en liten stund än ingen alls!
    Och det var så kul att träffa buspojkarna!
    Hoppas resan hem går bra!
    Kram moster!

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Moster (2012-02-21 16:45)
    Hej! Ja, det var så trevligt att få spana in nya huset. det kommer bli så fint när allt kommit på plats.
    Jag har förresten lämnat lite kosing till Mimmi som du ska ha 🙂

    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.