Vidrig vänskap…

I en missbrukares vardag finns det sällan något till övers för familj och vänner. Med vänner menar jag de VERKLIGA vännerna. De där som bryr sig. De där som gör ALLT för att en missbrukande kompis ska lägga av med knarket.

Det tråkiga är att missbrukaren själv inte bryr sig ett dugg. Egoismen har tagit över totalt och det enda han eller hon bryr sig om är nästa fix. Tankarna på dem som bryr sig om är borta sedan länge.

Numera är de så kallade vännerna, dem som för dagen har pengar och/eller  droger. När pengarna och drogerna är slut så är oftast vänskapen det också. Det finns ingen lojalitet i en sådan värld utan var och en är hänvisade till sig själv och sina stora egon.

Jag har sett det på nära håll och det är otäckt  hur lite empati en del människor har för varandra. Vännen som för några dagar sedan försåg sina pundarpolare med tjack för tiotusentals kronor är inte längre vatten värd eftersom knarket gick åt på bara några dagar och då har packet redan dragit vidare mot nya "kompisar" som kanske har nåt piller eller pulver att bjuda på.

Att de lämnar efter sig en spillra, eller kanske rent av en döende människa är inget de bryr sig om.

Ni kanske tycker att jag skriver för mycket om detta, men de här frågorna är något jag brinner för och dessutom är det ett bra sätt att bearbeta jobbiga händelser man varit med om.

 

4 kommentarer

  1. Lisa.H

    Tycker att det är jätte bra att du skriver om droger .. det pratas alldeles för lite om hur faligt det faktiskt är.. kram Lisa

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisa.H (2009-07-14 19:32)
    Jaa.. och det är först NU som jag orkar bearbeta skiten som varit. Fasn.. det tog flera ÅR innan jag blev människa igen! AJ HEJT KNARK, jaa.. det vet du ju 🙂 *kram*

  3. Sanna

    Word. Du har så rätt i det du skriver. Skulle bara vilja banka in det i alla mina pundarvänners skallar! 🙁

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Sanna (2009-07-18 10:01)
    Jaa.. och det värsta är att INGET spelar någon roll. Bara de får sitt 🙁 Jag fattar egentligen inte att folk så lättvindligt vågar chansa o prova första gången för att mest troligt fastna i eländet! Huvva…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.