Varför blogg?

Jag antar att det finns lika många bloggar som det finns anledningar till VARFÖR man bloggar.

Varför bloggar jag? Ja, det var en lätt fråga. Jag bloggar av lite olika anledningar faktiskt, men främst använder jag bloggen lite i dagbokssyfte. Inte då för att berätta allt om vad jag gör och med vem, utan mer för att få lämna av mycket av det som jag vill bli av med. Lite i terapeutiskt syfte kan man ju säga, även om bloggen för den skull inte är någon deppig blogg där jag måste gråta ut varje dag.

Näe, jag behöver bara "skriva av mig" lite då och då om både jobbiga och trevliga saker. Jag mår bra av det helt enkelt.

Jag lärde mig läsa och skriva när jag bara var fyra år och sedan dess så har jag alltid älskat bokstäver och ord. Det är något av det mest fantastiska som finns (enligt mig i alla fall) och jag gillar att skapa med ord. Bloggen är mitt lilla konstverk och ingen annans. Läsare som lämnar kommentarer får ju såklart vara med på ett litet hörn och jag svarar på 99,9% av kommentarerna.

Sen så funkar ju bloggen som en liten update för mina älskade familjemedlemmar som befinner sig för många mil ifrån mig och som kanske undrar vad jag och min familj har för mig ibland. Då kan de snabbt och enkelt kika in i min blogg. Vi pratar inte så ofta i telefonen eftersom jag i det närmaste har fått telefonfobi efter alla år som telefonist *ryser* (ALDRIG mer ett telefonpratar / växeljobb)

Sedan ska jag ju erkänna att jag tycker att det är jätteroligt att ha fått en ganska stor bloggpublik vid det här laget och då vill man ju leverera något av värde. Oavsett ni gillar eller avskyr så är ni ändå här och läser och det är kul tycker jag.

Så.. Ja, nu vet ni det!

"Inte så rynkig om man gör så HÄR"

"Mäh.. hur ska man se ut då så att folk inte ska gnälla så förbannat?"

"Sjit samma för det är juu ändå bara MIN blogg"

"Tant eller fjortis?"

En tantfjortis… haha… Japp! *nickar* Just det! En SÅN är jag ju för tusan…

Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. arne bk

    Nu tycker jag att vi alla tar ut hela lönen, köper festartiklar och håller en sjuhelsikes baluns. Här i parken utanför mitt hus. NÅngest i psykologisk mening handlar i grund och botten om någon typ av oro eller rädsla. De kroppsliga aspekterna av ångesten är spänning, ett ”inre tryck” eller rastlöshet, och det kan vara just dessa kroppsliga sensationer som skapar obehag.

    Den psykiska ångesten kan variera i styrkegrad alltifrån ängslan eller oro, till skräck eller fullskalig panik. Den kan utgöras av en kortvarig episod eller vara ständigt närvarande, nästan som ett personlighetsdrag.

    Man skiljer mellan primär ångest, där ångestsymtomet är själva grunden i diagnosen, och sekundär ångest, då ångesten snarare är ett av flera symtom, t ex vid depression eller personlighetsstörning.

    Det finns också anledning att skilja mellan realångest – ångest där man är medveten om vilken omständighet i livet som ligger bakom ångesten, och irrationell ångest – där patienten inte själv förstår ursprunget.

    En form av mer diffus irrationell ångest kallas fritt flytande ångest, medan en annan typ av irrationell ångest bara uppträder i vissa situationer.

    Men glöm inte heller att ett visst mått av ångest är en del av livet och fyller en viktig funktion. Ångest är nämligen den starkaste drivkraft vi har för förändring, vare sig det är faktorer i omgivningen eller hos en själv som man måste ta itu med.

    Ångest kan också vara en följd av att vi inte har någon förklaring till själva vår existens, det vill säga en del av livets existentiella villkor.

    Symtom

    En viktig aspekt av ångest är att den alltid åtföljs av speciella kroppsliga reaktioner. Kroppen, tankarna och känslorna är så tätt sammanvävda att det ofta är svårt att urskilja vad som är hönan och ägget, vilket också innebär att det finns en del kroppsliga sjukdomar som har ångest som symtom.

    Samspelet fungerar i alla riktningar så att de kroppsliga reaktionerna väcker negativa känslor och tankar, ältande av tankar leder till ökad oro, oro leder till reaktioner i kroppen osv. På det här viset kan man säga att ångesten
    i är bjudna hela bunten.

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till arne bk (2012-09-25 15:32)
    Huvudet på spiken: ”Men glöm inte heller att ett visst mått av ångest är en del av livet och fyller en viktig funktion”

    Precis.. ingen är nog helt ångestfri!

    Tack för kommentaren! 🙂

  3. Jerker Andersson

    Hej! Har tittat igenom och läst en hel del av dina inlägg. När jag sedan började läsa kommentarer som folk lämnat blev jag så förvånad, ja faktiskt lite irriterad också. Hur många uppfattar dig. Som en del retar sig. Och så jäkla elaka en del är! Gick tillbaka och läste om en del av inläggen för att se om jag kanske missat nåt. Försökte se vad som retade en del till att lämna så elaka kommentarer. Men jag hittar INGET! Självklart har vi rätt till olika åsikter. Absolut har alla sin uppfattning, grundad på erfarenheter. Jag tycker om att diskutera. Om allt. Det kan ge mycket. Såklart anser jag att någon kan ha, enligt mitt sätt att se, ”fel”. Men varför denna elakhet? Man kan väl säga sitt ändå, eller?

    Ställer mig också frågan varför läsa när man bara retar sig? Vad ger det? Det är mycket på nätet jag väljer bort för det gör mig bara förbannad. Är ju samma sak här. Finns många bloggar som jag anser va skrivna av idioter, med tankar och åsikter som för mig bara är skräp utan värde. Dem läser jag inte!

    Stå på dig! Gillar din blogg! Tycker också att det är super att du väljer att visa och, framförallt, att du svara dessa kommentarer som du gör. Log flera gånger åt dina svar. Superbra!
    Så fortsätt skriv som du gör, på ditt sätt. Ha de så bra och ta hand om dig!
    Mvh =)

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Jerker Andersson (2012-09-25 23:04)
    Hej Jerker 🙂 Ibland undrar jag också exakt VAD det är som gör att folk blir så otroligt arga, sura och provocerade av vad jag skriver.

    Jag själv väljer bort så himla mycket på nätet. Speciellt sånt som inte tillför mig något. Ska jag ödsla tid på läsbar information så vill jag ju helst att det ska vara bra.

    Facebook verkar ta rätt mycket tid i anspråk för många och det vill jag inte heller ha så jag väljer aktivt bort det med. Men just bloggen är ju min egen kanal och då förstår jag inte riktigt varför man väljer att läsa om man bara blir förbannad. Snacka om att slösa med sin tid.

    Just de negativa kommentarerna känns extra viktiga att publicera eftersom de speglar ett av vår tids märkliga fenomen: Att kunna vräka ur sig elakheter helt anonymt bakom en skärm utan en tanke på vad det kan få för konsekvenser i verkligheten. Dessutom är det viktigt att visa att vuxna kan vara riktigt jävliga mobbartyper och att dessa kommer fram så snart någon är aningens annorlunda! Helt galet!

    Tack för din fina kommentar! 🙂 Hare fint! *väntar på nästa blogginlägg* Det var ett tag sen du skrev…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.