”Fula gubbar” kan vara unga killar…

Satt och bläddrade i bloggen och mindes att jag för fyra år sedan skrivit om att ”fula gubbar” nödvändigtvis inte behöver vara varken fula eller gubbar..  Många så kallade fula gubbar idag är vanligtvis unga, söta killar som på olika sätt kan snärja småtjejer med datorer och mobiltelefoner som vapen.

HUR enkelt som helst med tanke på att barn / ungdomar inte alltid kan urskilja vad som är bra eller dåligt för dem och där vuxenvärlden ofta ses som fiender… Så självklart kan dessa fula gubbar / söta (vuxna) killar med smak för barn operera ostört.

Det är vidrigt

Det är skrämmande

Det är obehagligt

Det är sorgligt

Det är för jäkligt

Det är oacceptabelt

Det är vanligt

Det händer hela tiden och det är HÖGST AKTUELLT!!

Så nu frågar jag andra morsor och farsor (igen)…

VET ni hur trafiken ser ut via mobil och dator hos era barn och ungdomar?

(Du behöver inte ha stenkoll MEN en grundläggande koll!)

framsidesill

Bild lånad från kvinnojouren.se

”En del erfarenheter kan bli dyrköpta men å andra sidan är det de erfarenheterna Du kommer att ha mest nytta av!”

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Anders

    På min förra arbetsplats var jag IT-säkerhetsansvarig och höll därmed koll på hur både barn och vuxna använde datorerna. Att de ibland användes till de mest horribla saker även utanför hemmets väggar förvånade mig till en början, men så småningom förstod jag att Internet är en spegel av hur hela vårt samhälle ser ut och att datorer är ett medel för att lätt både sprida och komma åt goda såväl som onda företeelser och att det förekommer överallt där det finns tillgång till internetuppkoppling.

    Dock så förvånar det mig fortfarande att vuxna trots att datorer har funnits allmänt i åtminstone ca femton år fortfarande är så naiva om hur datorer och Internet används. Det har ju funnits mycket information att tillgå om baksidorna med dagens uppkopplade samhälle i många år nu. Mer vaksamhet är definitivt på sin plats utan att för den skull bli paranoid.

  2. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

    Där satte du klockrena ord på det hela: ”Att internet är en spegel av hur hela vårt samhälle ser ut”

    Det är både skrämmande och fascinerande hur internet om det används fel kan få människor att må så dåligt och råka ut för så hemska saker trots att de sitter inlåsta i sina varma och ombonade hem… Det ger en slags kuslig känsla och jag hoppas verkligen att vissa vaknar upp och förstår hur farligt det faktiskt kan vara om det används fel… internet alltså…
    Tack för din kommentar Anders! Lika skarpsynt som vanligt! 🙂

  3. Ako

    Har alltid kollat mina barns datorer och mobiler OCH dom vet om det vi pratar ofta om internet och att alla inte är det dom säger att dom är speciellt med Ella då hon kanske inte alltid förstår att ngn kan ljuga om vem dom är vet att i skolan har dom tagit upp det här för det är ju så som med så mycket annat att alla föräldrar inte bryr sig i att prata om sånt med sina barn och då är det ju tur att man tar upp det i skolan vet att dom hade ngn som kom och hade en föreläsning om internet. Men nog behöver man påminnas om det!
    Har förresten sett att jag aldrig skickade nå mail till dig då jag inte har din mail adress ( är ju som Doris) Men skicka ett mail till mig med ditt mobilnr så skickar jag ett mess så har du mitt mobil nr oxå!
    Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Ja, man måste ju kolla.. det är så mycket som händer i barnens liv som vi aldrig får veta och egentligen är det kanske tur ibland för då skulle man väl bli halvgalen (galnare) haha.. men det är sant: Fler mammor och pappor borde nog lära sig lite mer för ibland känns det som att det är huvudsaken att ungarna HAR datorer än att föräldrarna vet HUR de används… No good..

      Jag ska skicka mail till dig så hoppas jag att vi kan ses nästa gång 🙂 Vet inte riktigt när det blir men kanske innan jul! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.