Inget att läsa…

Jag har inget att läsa just nu och det gör mig lite smått rastlös. Visst, jag har plöjt internet efter de bloggar jag brukar läsa och jag har till och med läst kvällstidningar i brist på bokstäver.

Jag köade på ett par böcker på biblo, men jag har ju såklart inte hunnit hämta dem så nu sitter jag här utan en bra bok att krypa ner under täcket med. *suck och dubbelsuck*

Jag har läst ungefär fyra böcker i veckan under vintern som gått. Böckerna har gett mig sinnesro och lite verklighetsflykt under dygnets alla timmar. Innan jag somnar, när jag äter frukost, på min lunchrast, när jag åker buss, när jag väntar på en kompis på stan…

Jag har lånat böcker av både Lisa och Linda, jag har lånat på biblo och jag har till och med köpt några enstaka pocketböcker och jag har verkligen försökt att läsa sakta, så saaaaktaaaaa… men ååh, det GÅR inte. Böckerna tar slut för snabbt eftersom jag läser i racerfart. Dessutom läser jag två rader åt gången så en bra bok slukar jag på nolltid!

Så nu får ni gärna dela med er av lite boktips kära läsare. Jag gillar ju spännande böcker. Gärna deckare och kriminalromaner. Kärleksromaner gillar jag dock inte, så kom gärna med andra förslag. Jag behöver något att läsa NU.

Kan förresten tipsa ER om en författare som heter Kristina Ohlsson. Hon har skrivit galet bra böcker som är så spännande att jag antagligen hade bitit ner mina naglar om jag inte hade plastat in dem på nagelstudio häromveckan haha…

På hennes 5 i topp lista över de bästa böckerna finns även två av mina favoriter:

Majgull Axelssons "Aprilhäxan" och Dennis Lehanes "Rött regn". Riktigt bra böcker.

Nåja, nu vill jag ha nya uppslag. Ge mig tips på böcker jag borde, måste och SKA läsa.. om jag inte redan gjort det förstås.

Aprilhäxan läste jag när en av mina förlossningar startade. När det var mindre än en minut mellan värkarna fick jag lägga boken åt sidan haha…

Så sant så… <3

Böcker är fantastiska! Eller hur?

 

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Betraktaren X

    Lurigt att rekommendera när du verkar läsa så mycket och kanske har läst dessa, men…

    Johan Theorin: Skumtimmen. Och för all del Nattfåk och Blodläge också, men Skumtimmen är överlägsen.

    Leif Davidsen: Svårt att välja någon. Jag tror att man antingen gillar honom eller inte. Ta godtycklig titel.

    Cormac McCarthy: Vägen och No country for old men.

    Roslund & Hellström: Alla, med viss förkärlek för Tre sekunder och Edward Finnigans upprättelse.

    John le Carré: Den trägne odlaren

  2. Ako

    Har du läst fjälldesperadon? eller fallvatten? Båda böckerna handlar om trakterna här fallvatten om dammen i suorva och fjälldesperadon handlar om en psykisk sjuk man som dödade folk i fjällen baserad på en verklig händelse under 50 talet.
    Min man var då nöjd över dessa och lite kul att det är från våra områden finns en till bok men den vet jag inte mkt om den utspelar sig i mbgt den heter Oktobermord av Daniel Lehmussaari hoppas du hittar nåt att läsa,,, annars kan jag ju rekommendera att skaffa sig storytel i mobilen och lyssna på böcker det har jag gjort men jag lyssnar mest på självbiografier lyssnar just nu på det ska bli ett sant nöje att döda dig med Magdalena Graaf.

    kram från kusin ako!

  3. Inger

    Vi har plockat ner våra böcker, en del ska jag ha kvar och en del ska jag föra till Neistis.. Hojta till om du vill komma och kika om jag har nåt som du vill läsa så kan du ju låna ”bokar” av mig!
    Sen måste vi ju försöka få till en fika snart, det här går ju inte!! 😉

    Kram

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Betraktaren X (2013-03-18 21:39)
    Tack för tipsen! Jag har läst Theorins alla och så även R&H:s alla böcker. Jag hade till och med äran att vinna ett signerat ex av ”två soldater”. Gissa om jag var stolt? Jag bara älskar dessa böcker. Edward Finnigans upprättelse var också riktigt bra!

    De andra böckerna ska jag genast kolla upp 🙂 Tror jag sett en Le Carré i morsans bokhylla om jag inte minns fel!

    Igår började jag läsa Gardells ”Torka inga tårar utan handskar” Fruktansvärt gripande berättelse.. åttitalet är ju inte SÅ längesedan, men helt ofattbart hur man behandlade homosexuella.. Och personer insjuknade i HIV /aids. Mycket bra tips. Ska även kolla filmen. Hörde att den var riktigt bra. Såg bara en skymt av den när den gick på svt tyvärr.

    Ha en toppenkväll 🙂

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Ako (2013-03-19 05:59)
    Fjälldesperadon låter spännande! Den ska jag genast kolla efter.. ÅÅÅH… ”Fallvatten” hittade jag ju i en bokhylla på jobbet idag 😀 Helt NY och oläst. Jag har lånat hem den och börjat så smått idag plus att jag läser Gardells ”torka inga tårar utan handskar”

    Så sorglig.. så jag kan behöva varva med två böcker just nu. Jag blir ju så lätt rörd av sorgliga ting haha..

    Magdalena Graafs har jag inte läst. Biografier brukar vara så tråkigt skrivna, men den där verkar ju ändå rätt så spännande! Tack för tipsen kusinvitamin!! 😀 *KRAAM*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.