75 år ung och tiden går

 Helt otroligt egentligen. Jag är nästan 40 år, har tre egna barn och känner mig stundtals rätt så eeh.. gammal!

MEN… igår firade vi min fantastiska mormor som fyllde 75 år och hon är den yngsta kvinnan i den åldern som jag känner till. Vad fasn.. till och med Lillbabs är ju äldre än min snygga, fräscha, roliga, trevliga, speciella och fina mormor.

Helt makalöst egentligen när man tänker efter. När jag föddes så var min mormor 36 år och det innebär att om jag själv börjat lika tidigt med att skaffa barn så skulle jag kunnat vara mormor till en fyraåring. En svindlande tanke.

Nåväl, nu är jag i alla fall på plats i mitt gamla rum hemma hos mormor och morfar i huset som de bott i sen 1973. Det är så tyst och lugnt här och det enda som hörs är det kärleksfulla gnabbet om vem som ska koka kaffe och vems tur det är att läsa Norrländskan.

*skrattar*

I helgen är det marknadshelg i Gällivare och det innebär shopping av kaffeost från kangos, inköp av vantar och sockar till barnen samt spaning efter kända ansikten på stan. HUR mysigt som helst och som sagt: På söndag är det ju tio år sedan jag och min man möttes för första gången..

TIO år.. helt galet så snabbt tiden gått. Han skickade ett sms till mig under första veckan efter att vi träffats och skrev att vi både skulle gifta oss och skaffa barn….

Han fick rätt ta mig tusan!

<3

 

 

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Lisa

    Ni verkar ha det bra, precis som alltid när ni är hos Mimmi och morfar. Och visst är det härligt att ha en mormor som är ung i relativt till en själv. 🙂

    Han är klok, din man. Ni är ett udda par som jag gillar väldigt mycket. En mycket mer galen familj får man leta efter, i positiv mening. Jag hoppas vi kan ses snart. 🙂

    Idag är det en vecka sedan Svea kom till världen och det känns som att jag har vuxit så mycket som person. Jag blir nästan gråtfärdig när jag tänker på hur underbart livet är just nu. 🙂

    Kramar från Lisa, Fredrik och Svea

  2. Anne

    Jag är avis! 🙂 Hemkokt renbuljong OCH kaffeost! Det är LYXLYXIGT. Har besökt G-vare sommartid, mysigt ställe och kanonservice på Hotell Lisa där dom serverar världens godaste äggröra. Njut av minisemestern och ta med lite kaffeost till mig 😀

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisa (2013-03-15 10:05)
    Vi har det oförskämt bra 🙂 Ikväll blir det familjekalas med oxfilé och finkläder och välkammat hår och heeela baletten haha… Imorrn drar vi hemåt och JAAA.. vi måste ses snart. Ser verkligen fram emot att möta min nya kompis Svea 😀 Och dig förstås hihi.. Jättekram på dig!

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anne (2013-03-16 14:40)
    När man liks är i norrbotten gäller det att gå ALL IN liksom *skrattar*
    Kaffeost är ett måste men renbuljongen smakar konstigt nog väldigt bra här, men inte lika bra hemma i Ume.

    Sommaren är gudomlig här med ljuset dygnet runt… Men.. myggen kan man ju ha en och annan åsikt om 😀

    Kram på dig Anne!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.