Fira familjen istället för midsommar!

Midsommar är en sån där högtid som skapar mycket ångest för många. Det känns som att förväntningarna är skyhöga bara för att det är midsommar.

Många ensamma människor som bara har flaskan som sällskap.. även denna helg precis som alla andra helger på året!

Konstigt egentligen.. Att fira en slags sommarhögtid trots att det var snö för mindre än en månad sen och att vi snart går mot mörkare och kallare tider. Nä fy. Inget att fira. Därför känns det så skönt när man träffar andra som inte ska göra något speciellt.

"Vad ska NI göra?"

Åka båt i skärgården BARA för att det är midsommar…

Åka ut på landet och supa bara för att det är midsommar…

Åka iväg och umgås med vidriga släktingar som man egentligen avskyr bara för att det är midsommar…

Haha…

NÄ FYYY FABIAN!

Eftersom Jimmie nästan alltid jobbar midsommar så tog jag mina barn och åkte ut till min käre styvfar. Mamma jobbade och brorsan jobbade så vi hade en fin dag i solen med god mat och mycket jordgubbar. Hur trevligt som helst.

Orkade inte med något gammlia, norrbyskär, dansa runt stång eller ens plocka blommor. Inte heller var jag tilltalad av häst med vagn, sverigedräkter eller vitklädda barn. Tråkigt nog så var jag bara alldeles för trött och jag var därmed helt nöjd att bara få vara i lugn och ro med människor jag tycker om.

Jag firar gärna att det är sol och värme och jag firar gärna min härliga familj. Men det blir inget speciellt datum utan när andan faller på och när alla har tid!

Avslutar dagens blogginlägg med en gammal bild. En favorit i repris från 2009. Jimpa lånade Saras bikinitop och håll med om han passar i färgen? *skrattar högt* Jimmie är snygg i vad han än klär sig i tycker jag. En bikini för killar kanske vore något?

Hot guy in bikini…

Nä, nu blire ut och hänga i solen på bakgården. Ska hem och måla bord sedan om någon undrar. Vi hörs & störs!

*vinkar glatt till alla*

 

 

 

 

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. Lisa

    Intressant… Jag upplever att midsommar är den minst ångestladdade högtiden av alla våra stora. Vi bara umgås och har det bra hemma i Norrbotten. Till skillnad vad jag tycker att julen är. Ryser vid tanken! Ha en bra midsommardag! Vi njuter i solen på mamma och Pers altan. 🙂 Kram

  2. Maria Skiddi

    En fortsatt skön lördag till er, vi chillar med grillen helt allena å jag har ”trosat” omkring idag efter en låång sovmorgon å bara varit. Så himla skönt!

    Nu ska jag dra igång ett revbensspjäll som legat i marinad sen igår.En folibakad fetaost med avokado-olja,vitlök och persilja till, samt ljummen potatissallad med senapsvinegrett,kapris,rödlök och körsbärstomater. Imorrn skare visst bli svalare.

    25,2 grader på solsidan, å 28,7 grader inne. Inte underligt att det bara är underwear som gäller!

    När barna var små gjordes nån krans, hoppades det grodor, bakades och lagades det en massa mat, och framförallt; de jättestora klubborna man kunde köpa i bonnstan i ske-å som de sen fastnade i alla människor med i trängseln är finfina minne. ”Ulliga” klubbor-smaskigt hehe!

    Var sak har sin tid=)

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Skiddi (2012-06-23 18:45)
    Åååh.. det där blev man ju smått hungrig av *skrattar*
    Det enda som skulle ha gjort helgen perfekt var om jag hade fått sova lite mer. Bara liiite mer. Men som sagt, var sak har sin tid helt enkelt 🙂

  4. mamma mormor marie

    Hej
    Tack för en trevlig midsommar och att du/ni orkade hålla barnen vakna tills jag kom hem. Jordgubbar och riktig champagne det var grejer det för en utarbetad sjuksköterska, mor och mormor.
    KRAM mamma

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till mamma mormor marie (2012-06-26 19:08)
    Tack själv 🙂 Vi hade ju så trevligt och tur med vädret och allt. Ja, skumpa måste man ju få när man jobbat så hårt! Glömde ju lämna din påse med kaffe och det.. hade faktiskt med den i min stora väska haha.. men vi ses snart igen 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.