Effekt av curlande?

Jahapp! Nu har arga-tant-lampan börjat lysa uppe i Helena igen.

*suck*

Läste ni jätteuppslaget med hela TRE (!!) sidor i vk imorse om detta "trafikkaos" kring skolorna i Umeå?


"kaos, incidenter och bråk"

"katastrof"

"vilda western"

Helt sjukt egentligen med tanke på att flertalet ungar antagligen bor på GÅNGAVSTÅND från skolan så vad f-n är problemet egentligen?!

Låt barnen gå till skolan och curla inte så förbannat med ungarna. 

Eller.. gå en stund tidigare på morgonen MED barnen och gå sedan hem och hämta bilen och stick till jobbet. Snacka om att skapa onödiga problem.

Och säg vad ni vill. Bli griniga och tyck att jag är en surkärring, men faktum är att jag VET att många curlar sina barn så sjukt mycket i onödan så att ungarna kommer att bli totalt ODRÄGLIGA ju äldre de blir. Så varför inte lära dina barn en så enkel sak som att ta sig själv till skolan?

Jag vet en mellanstadieunge som ringde sina föräldrar så fort det föll en liten regndroppe eller att h*n inte "orkade" cykla hem några ynka kilometer från oss så ringde denne sin mor och far som snällt dök upp med bil och cykelställ för att hämta sitt lilla barn som var lat och rädd för vatten.

Visst, alla föräldrar vill sina barn väl men ibland blir det åt fel håll. Varför vill man göra sina barn till lata oduglingar? När man kan lära dem vikten av att klara av saker själv? Jag fattar det inte…

En bra början kan ju vara att lära dem att gå till skolan själv, att plocka bort efter sitt fika, att dammsuga familjens gemensamma ytor, att slänga sopor, att tömma diskmaskinen, att vika kläder eller andra helt VARDAGLIGA saker?

Och som sagt, det verkar vara väldigt olika när man börjar att lära sina barn men jag tror på att göra det hyfsat tidigt.

Nä, nu ska jag inte störa mig mer idag. Men jag hoppas verkligen att det finns fler som tycker som jag för annars förlorar jag allt hopp för människor och dess strävanden. Lär dina barn att saker i livet ÄR jobbiga att göra ibland, men lik förbannat så måste dessa saker göras. Du gör både dig och ditt barn en tjänst!

Hälsningar en icke-curlad men glad tant!

*skrattar*

 

 

 

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Anders

    Bra rutet!

    Fördelarna med att låta barnen gå till skolan i stället för att åka bil är många. T.ex. mindre avgasutsläpp, barnen lär sig hantera trafik, får motion, frisk luft, hinner umgås med andra människor på vägen, mindre risk för trafikolyckor vid skolan tack vare mindre föräldratrafik + de saker du nämnde m.m. Nackdelarna ter sig betydligt färre i sammanhanget, men vad vet väl vi icke-curlade ”gammlingar” 😉

  2. Sandra

    Precis vad jag o min man sa imorse. Vår son har precis lärt sig att gå till o från skolan själv. Han går i 6-års o passerar ett obevakat övergångsställe. Han klarar det bara fint.

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anders (2012-02-23 18:31)
    Hej Anders. Jag har inget minne av att det var så mycket skjutsande och hämtande på ”vår tid” haha.. Men det är ju sorgligt att det i tidens tempo, när kompetens efterfrågas överallt hela tiden att man inte då försöker hjälpa fram sina barn mer och lära dem att ta ett så enkelt ansvar som att själv ta sig till skolan!

    För mig är det självklart och jag hoppas att det blir det för fler föräldrar. Vägra curla! *skrattar*

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Sandra (2012-02-23 18:42)
    Hej Sandra. Ja, kidsen är mer kompetenta än vad man kan tro ibland och jag blir så glad varje gång jag ser nya framsteg som barnen gör.

    Man måste låta dem få börja flyga så smått så att de inte kraschlandar totalt den dagen de är vuxna och förväntas kunna flyga på egen hand!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.