Billig, trevlig jul utan stress??

Jo.. lite billigare jul blir det nog i år faktiskt.

Idag är det ju ett år sedan vår gamla tv ramlade i golvet.

Förra årets dyra KRASCH!!

Ja fy tusan. Detta år sitter tvn väl förankrad i väggen. Platta barn känns inte lika kul som en platt tv kan man säga.

Dessutom har vi i år tänkt ge barnen ett fåtal, men väldigt genomtänkta julklappar. Vi håller julbordet litet och intimt med de närmaste inom familjen. Vi blir åtta personer och en hund hemma hos oss. Det ska bli så mysigt.

Och stressen håller vi utanför dörren. Att se julafton som ett slags deadline där kulmen består i ren och skär konsumtionshysteri där alla ska frossa i materiella ting känns inte som något jag vill vara en del av i alla fall.

Visste ni att svenskarna spenderar i snitt 7 tusen spänn på julklappar i år och att det lik förbannat finns MASSOR av barn som inte får en enda liten julklapp för en tia ens?

Känns det verkligen okej? Nope, det gör det verkligen inte.

Men det är klart, det kostar ju att ligga på topp. För det är ju så att den som har mest grejer när den dör har VUNNIT!!

Och alla vill väl vara vinnare?

"Frågan är ju bara vem som ska ta hand om alla materiella ting när Du dör?"

 

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Lisa

    Jag vill vara en vinnare, JAG VILL! Det handlar väl om att ha skåpen fulla så man knappt kan stänga dem. Det handlar väl om att roffa åt sig allt man kan komma över. Right…? (Jag är ironisk om det var någon som inte uppfattade det…)

    Eller så handlar det om helt andra saker… Som att ha äkta och sanna vänner. Som att ha god hälsa. Som att inse att livet inte handlar om materiella ting utan om så mycket annat…

    God jul, kära Helena med familj. Vi hörs nästa vecka!

    KRAM från Lisa (och Fredrik och Tjockkissen)

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisa (2010-12-23 10:36)
    Japp! I skåpen måste man ha ALLT sånt som krävs för äkta lycka.. du vet, sånt man köper dyrt och designat ute på stan *skrattar*
    Hellre kaffe på stan och spana på eländet utan att behöva vara en del av det 😀 ha en skön jul nu uppe i norrbottn. Hälsa karln o kissen.. haha.. trodde först att du hade skrivit ”tjockisen” om Fredrik *skrattar* Kram

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Apropå att köpa, spendera, och göra av med pengar på onödiga saker så har jag tänkt lite annorlunda i jul. Visst jag har köpt klappar men jag har också köpt tidningen vasaplan, jag har köpt klistermärken på H&M där pengarna går till vatten osv. Man kan även tänka på andra, dom som inget har, och dela med sig. Min tanke var, har jag råd att gå och köpa en julskinka bara för att man ska ha en, så kan jag gott lägga 40:- till dom hemlösa också. Många bäckar små, you know. Låter trevligt med en liten julafton med dom nämaste, ha det så bra och hoppas era önskningar slår in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.