Attraktiv pappa VS Sliten morsa?

Intressant samtalsämne måste jag säga. För HUR kan det komma sig att en snygg farsa med en söt och kvittrande nöjd bebis i famnen ter sig så oerhört attraktiv?

Medans motsvarande mamma med samma bebis bara ter sig sliten och ointressant?

Varför gullar alltid folk med pappor och bebisar medans samma personer muttrar över att mamman och samma bebis bara är i vägen i bussen, på affären, i kön, på restaurangen och så vidare…?

Detta har jag avhandlat med de flesta av mina vänner som har barn.

Vad säger ni andra? Varför är det så här? Och när jag tänker efter… Nog tittar man gärna på en pappa som gullar med sin bebis och tänker: "Ååååh.. så gulligt! Vilken fin pappa"  Medans en mamma som gullar på samma sätt lägger man knappt märke till?

Skumt va?!

Och en följdfråga… HUR kan det komma sig att en pappa som INTE vill träffa sina barn överhuvudtaget, eller behandlar sina tidigare barn eller ex som skit kan få tag i en ny kvinna? Hur kan man tycka att en sådan "man" är attraktiv på något sätt?

Och hur i H-VETE kan folk säga att en pappa är "Såååå duktig som är med sitt barn, medans en ensamstående mamma sällan får cred eller beröm. Det är liksom bara självklart att hon ska ta hand om barnet"

Intressanta frågor tycker jag.

Finns det någon amatörpsykolog i stil med Dr Phil eller Oprah som har lust att ge sig på en förklaring?

Det vore skoj att få fler infallsvinklar på dagens kluriga fundering!

Etiketter: , , ,

12 kommentarer

  1. Linnéa

    Hey Bäjb!

    Tack återigen för idag. Du är en klippa:)
    Ja, vi pratade ju lite om det där och jag tror att det är ngn slags könsrollsgrej vi har. Att vi kvinnar per automatik blir rörda när vi ser en man som har bra hand om sina barn.
    Det jag håller med dig om, det är det där med att varför vi inte per automatik blir avskräckta när en man INTE tar hand om sina barn?
    Ja… jag vet inte. Jag skulle bli jätterädd iallafall.

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Linnéa (2010-12-08 18:55)
    Tack själv 🙂 Det är alltid lika mysigt att träffa dig och dina fina grabbar! Nästa gång kan vi ju ta en mer stillsam dejt så hinner vi surra mer och avhandla den här typen av frågor! *STOR Kram*

  3. Sara

    Det är attraktivt att se en man ta hand om sina barn, man får bilden av den perfekta familjefadern. Som mamma är de tänkt att vi ska ta hand om barn, hemmet och samtidigt arbeta vilken ses som en sliten och trött mamma. Men en man som inte tar hand om sina barn blir jag mycket rädd för, men jag tror att kvinnor som inte har barn inte inser att dessa män finns.

  4. kattis

    sen finns det ju de tjejer som faktiskt inte bryr sig vad killarna gjort tidigare, de tror att de är den stora kärleken så att de kan förändra killen till nå bättre.

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Sara (2010-12-08 22:42)
    Precis.. man kanske ser det man vill se? Det man själv vill ha eller något sådant. Och jag håller med: Jag skulle bli riktigt rädd och dra åt mig öronen om man träffade en snubbe som inte brydde sig om sina barn, eller behandlade sitt ex som skit! Vanligare än vad man tror! Usch!!

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till kattis (2010-12-09 08:05)
    Man undrar ju vad det är för fel på sådana tjejer?! Varför skulle killen bli bättre mot henne och hennes nya barn? Jag skulle aldrig våga chansa.. och jag tror inte att jag skulle falla för en sådan kille. Att inte ta hand om sina barn är sjukt oattraktivt. Sådana pappor kan dra åt skogen! Blä!!

  7. Maria Lundmark Hällsten

    Man får nog gå tillbaka till stenåldern 🙂 Förmodligen har det i dom flesta tider varit mammorna som tagit hand om barnen och därför är det ingen som vänder på huvudet när dom mött en mamma med ett barn, däremot har det varit mer sällsynt med pappor tillsammans med barnen, förutom då det var velourpapporna som var i ropet, men då kallades dom mest för tofflor. Knepigt det där! Sen tror jag att det kan vara som Kattis skriver, dom tror att dom kan förändra killarna till något bättre, men tyvärr, dom biter sig nog själv i svansen. Ha en nice torsdag!

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-12-09 09:30)
    Så är det nog. Men det är så tråkigt att det verkar vara så vanligt och så är det ju illa att pappor som tar hand om ungar blir hånade för att vara ”mjukisar”. Det är nog mycket i människornas knepiga beteende som inte försvunnit sedan stenåldern! Ha de bra 🙂

  9. Krister Klermalm

    Här kommer en man i avhandlingen med denna dessa frågor.
    Det är vår föråldrade vanebilden med vem som tar hand om barnen som gör en man attraktiv med en besbis i famnen.
    Jag blir i tankesättet likadan när jag ser en far gullar med sitt barn ”Ååååh.. så gulligt” och mindre gör det när det gäller med en mor.
    Däremot tänker jag ett steg till när jag ser en far med sitt barn -”Tänk den (särskilt) far eller mor som inte får gulla med sitt barn”.
    När jag ser en mor som gullar med sitt barn tänker jag följdande ”Åh vem är den lycklige far som har ett barn tillsammans med modern, bara han behandlar sin familj väl”

    Följdfrågan med pappa som inte vill träffa sina barn har jag inget svar på.

    De ensamstående mammor såsom fäder jag vet är det ger jag cred och beröm till, då inte bara av ord. Ensamstående mammor för mig, är attraktiva samtidigt fråga jag för mig själv vad hände, varför och ibland om jag har möjlighet att bli tillsammans med modern av längtar med en familj.
    Ännu har jag inte stött på någon annan man i bekantskrets har likadan synsätt kring dess frågor hör här. Jag har ändå blandat in här bland er kvinnor.

  10. Helena Nilsson Springare

    Svar till Krister Klermalm (2010-12-09 12:16)
    Hej Krister och tack för en fin kommentar 🙂 Tänk om fler tänkte på det sättet. Vad bra det vore!
    Det finns ju både mammor och pappor som är bra, men ibland så blir man så trött när så många (speciellt äldre kvinnor) säger att männen är ”så duktiga” medans en mamma inte får samma beröm. Förhoppningsvis så kan vi ändra på det. MER cred till alla BRA föräldrar, både mammor och pappor!

  11. Krister Klermalm

    Tack själv för ämnet och du finns 😉 Håller med dina ord. Tycker inte om desas dagar av fars- å mors-dag. Var är alla ensamståendesdag någonstans under årets alla kalenderdagar?
    Vi ska lyfta fram dessa mammor och pappor varje dag vi finner dessa.

  12. Helena Nilsson Springare

    Svar till Krister Klermalm (2010-12-09 17:39)
    Hej krister 🙂 Du är en klok man. Tycker också att vi borde se och bekräfta alla ensamstående mer / oftare. De gör ett fantastiskt jobb, för det är tungt och slitigt. Man behöver cred i massor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.