Myresjöhus är SÄMST!

Jag hoppas verkligen att jag slipper ha med dem att göra någonsin igen!

För snart tre år sedan så köpte jag ett myresjöhus som idag är ca tio år gammalt. Efter tio år finns inga garantier och ja, alla som byggt hus vet ju hur det funkar.

Så nu ska jag berätta den märkliga historien om den vägghängda kommoden i badrummet som ramlade ner under förra veckans barnkalas.

Historien börjar den 23:e November 2010. En tioårig flicka stödjer sig på handfatet för att luta sig fram för att titta sig i spegeln. Kommoden (som i sig är ganska tung och ENDAST vägghängd) lossnar från väggen och brakar i golvet. Flickan blir såklart väldigt rädd och förskräckt och jag vågar inte ens tänka på vad som hänt om hennes fötter skulle hamnat under kommoden. Eller, hemska tanke, om Bastian skulle suttit på golvet inne på toaletten och fått sina tår krossade. 

Skruven har ramlat ut ur gipsväggen där det inte fanns någon förankring över huvudtaget (!!?)

Först blev det tal om en ansvarsförsäkring eftersom det inte var någon av våra familjemedlemmar som råkat ut för olyckan, men senare började det ifrågasättas om ett hus som endast är tio år gammalt ska drabbas av nedfallande möbler som skall vara vägghängda. Och det förstår jag absolut. Speciellt när det visar sig att upphängningen är icke korrekt gjord. Det finns inte en enda sak bakom kommoden som tyder på att det är fackmannamässigt utförd. Det är gjort på ett synnerligen klåparaktigt sätt och i väggen finns varken gipsexpanders eller extra reglar. Det är skruvarna ni ser på bilden som sitter rakt in i gipsväggen och som hållit upp kommoden under de senaste tio åren. Upphängningen ifrågasätts kraftigt!

kommodens eget bakstycke är en spånplatta som ni kan se och som de hängt upp den i, UTAN rejäla TRÄreglar eller grova expanders i gipset (!!)

De som bodde här innan och som vi köpte huset av var ett äldre par utan småbarn. Det är alltså inga småbarn som borstat tänderna och hängt över kommoden under de första sju åren för att dricka vatten (vilket det rimligtvis ändå borde hållit för om det inte var gjort så jäkla dåligt) det är alltså inget annat än ett jävla fuskbygge bakom tvättstället i vårt badrum.

När jag ringer till Myresjöhus i Umeå för att tala om för dem att de rimligtvis borde åtgärda detta trots att det gått tio år får jag bara till svar att de inte kommer att befatta sig med det hela.

Jag vidhåller att de BORDE stå för detta eftersom det från början är felaktigt gjort och ett riktigt byggfusk. Men jag får bara till svar att det är ingenting han tänker bry sig om i alla fall.

Jag anser att det är på tiden att någon på myresjöhus utför arbetet på ett korrekt sätt nu, tio år senare. Man kan ju tycka att det är på tiden eller hur? Dessutom är detta i ett våtrumsutrymme så det ska ju verkligen vara gjort på ett särskilt sätt och efter konstens alla regler. Men icket!

Jag upplyser killen på Myresjöhus om att jag tänker skriva om detta, samt visa upp bilderna jag tagit så att andra kan ta del av dem för att visa vilket dåligt företag de är som inte står för en sådan här sak trots att de gjort fel från första början.

Då svarar han: "Förtäckta HOT är det värsta jag vet"

HOT??

*fnyser*

Det är verkligen inget jäkla hot, utan snarare ett krasst konstaterande att jag tänker dela med mig av mina erfarenheter av Myresjöhus för dem som vill veta vad jag tycker och att de bör syna varenda skruv om de någon vacker dag tänker köpa ett Myresjöhus.

Det borde ju ligga i deras eget intresse att rätta till ett sådant här pinsamt misstag eller vad man ska kalla det hela. Det spelar liksom ingen roll att det gått tio år. De har inte gjort rätt för tio år sedan så jag gav dem chansen att göra rätt NU men det ville de inte. Trist!

Så nu uppmanar jag verkligen varenda människa i Umeå som har ett Myresjöhus att se över allt som är vägghängt och som Myresjö har skruvat upp. Och börjar ditt Myresjöhus snart ha tio år på nacken så är sannolikheten dessutom stor att det är samma praoelev som hängt upp din badrumsinredning som hängde upp vår.

Nästa gång kan det faktiskt hända att en liten barnfot hamnar under en fallande kommod upphängd av Myresjöhus och dess klåpare.

 

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

  1. Inger

    Men usch och fy! 🙁 Vilken tur att ingen blev skadad när den åkte i golvet! Tycker du kan ta kontakt med Konsumentombudsmannen och fråga vad de tycker om saken, om inte annat är det bra att ha i ryggen vid mer kontakt med Myresjöhus..

  2. Linda

    Men det är ju förjärvligt! TUR att vi inte valde att bygga! För då hade vi nog valt ett myresjöhus!

    Måste bara säga att det är alltid så kul att läsa din blogg! Så mycket spännande och intressant att läsa om! Jag gillre!

  3. Helén

    Men vad ända in i glödheta?! Det låter som om Myresjöhus har hoppat i säng med Älvsbyhus. Klåpare hela högen!
    Var är Sverker när man behöver honom som bäst?
    Är det så, är det så?! Är det såhär det ska vara?! 😛
    Håller med Inger, ta kontakt med KO eller efterträdarna till Sverker vet ja. Visserligen får man vara glad att inga tår kom i kläm men tänk om det suttit/legat en liten Bastian under. Hemska tanke! Kram

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Inger (2010-11-30 10:15)
    Ja, det är helt sjukt hur de kan säga att de inte tar något ansvar när de inte ens skött sina åtaganden rätt från början. Jag skiter nog i det hela och sen kan de dra åt skogen helt enkelt. Usch. jag blir så less 🙁

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Linda (2010-11-30 11:27)
    Tack Linda 🙂 Ja, Myresjöhus är inte mina favoriter sedan tidigare kan jag säga.. När vi köpte vårt förra radhus så hängde de upp fel kakel i köket, lade dåliga fogar på badrumsgolvets klinkers och lite annat smått och gott. Hur många hus jag än skulle bygga i framtiden så skulle det ALDRIG mer vara ett myresjöhus i alla fall haha..

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Helén (2010-11-30 11:49)
    Jo, nog blir man så jäkla besviken alltså 🙁 Det hade verkligen varit en liten grej för dem att fixa och dessutom så skulle de ha fått POSITIV cred, men sådant vill de väl inte ha eller så tycker de inte att de behöver nöjda kunder. Gaaah jag blir så ARG pårom 🙁 Bläh!! Sverker, where are you now? Haha..

  7. Dalle

    Det är helt fördjävligt!

    Bor också i ett 4-årigt Myresjöhus fullt av byggfusk, de flesta är dolda fel som man inte vet om, förrän den dag de dyker upp. Man skulle ha byggt det själv istället. Senast igår började ett varmvattenrör läcka närmast golvet i groventrén.

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Dalle (2011-05-18 14:01)
    Fy så trist 🙁 Ja, här i Ume verkar det vara på många håll som det pyr missnöje i (myresjö) stugorna… så himla tråkigt! Men då gäller väl i alla fall någon försäkring för er hoppas jag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.