Oroa dig inte över pengar… Det kommer alltid nya!

Så har jag försökt resonera under perioder då ekonomin har svajat och pengarna inte riktigt varit så många som man skulle ha velat.

Det handlar om hur man prioriterar helt enkelt.

För handen på hjärtat: Har man en fet lön som trillar in varje månad så lever man ju efter den lönen och den inkomsten. Man konsumerar efter det helt enkelt och reflekterar kanske inte så mycket över vad saker kostar och kanske inte bryr sig så mycket om prisjämförelser och sånt? Så självklart kan man ju hajja att folk som blir arbetslösa huxflux blir deppiga som tusan och undrar hur de ska klara sig ekonomiskt. Men man klarar sig faktiskt… bara det att man kanske inte kan konsumera i den utsträckningen man är van vid.

Själv är jag en sådan som blir fånigt glad över rabattkuponger av olika slag och tycker att jag gjort världens kap om jag köpt tio liter mjölk på en gång och därigenom sparat hela elva spänn *skrattar*

Kalla mig snål om ni vill, men helt ärligt så är de faktiskt de små prioriteringarna som du gör i din ekonomi som blir stora efter ett tag.

Det som också är så skönt är att jag har en karl som inte heller är ett stort fan av konsumtion, annat än det nödvändigaste. Ingen av oss har behov av dyra prylar, extravaganta bilar eller märkeskläder. Och tack och lov för det. Vi kan konsten att vara lyckliga ändå.

Nåväl, detta år har vi ändå turen att ha massor av pengar på ingång och det är vi ju verkligen inte vana vid. Eventuellt blir det en resa till varmare nejder i höst om vi har tid. Men prio ett blir faktiskt en present till kidsen i form av en studsmatta med nät som skall petas in på vår lilla gräsmatta.

Barnen kommer väl att hoppa på den all vaken tid så nog fasen kan man väl se detta köp som en investering i form av föräldrafrid?

2 kommentarer

  1. Lisa

    Åh, snälla, får jag komma förbi och hoppa några hopp? -hahaa-

    Kul med lite extra kulor som rullar in i plånboken, det är aldrig fel! 🙂

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Jag jobbar halvtid och har gjort det i många, många år, jag stämplar inte upp, jag har ingen sjukpension eller annat, vi klarar oss på våra löner tillsammans, det är som du säger, man rättar munnen efter dom pengar man har. Man kan klara sig på mindre än man tror.

    Men visst är det surt för dom som kanske lånat upp stora summor pengar i tron att deras inkomst skulle fortsätta ligga där den låg innan den stora krisen. Dom kanske ska prioritera om eller sälja iväg sånt man lånat till. By the way, Grattis i efterskott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.