Häftig fläskfilé
Marinerad fläskfilé
Uppdaterat 2010-03-12 13:05. Publicerat 2010-03-12 06:00
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda alla ingredienser till marinaden.
3. Putsa filéerna. Rör ihop kryddblandningen och klappa in i köttet.
4. Bryn filéerna i smör eller olja, lägg över i långpanna och stek i ugnen till en innertemperatur på 67 grader, ca 15 minuter.
5. Låt köttet svalna, skär sedan i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg över i en skål och häll på marinaden. Låt stå ett par timmar i kyl eller över natten.
Näring/portion: 553 kcal, 17 g fett, 16 g protein, 10 g kolhydrater
Ingredienser
Portioner: 12
Tid: 30 minuter
3 hela fläskfiléer (ca 1,8 kilo)
Marinad:
½ msk salt
1 tsk svartpeppar
1 dl balsamvinäger
½ dl vatten
2 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad gul lök
1 dl finhackad persilja
1 dl kapris
Kryddblandning:
2 msk salt
½ tsk svartpeppar
1 tsk mexikansk kryddblandning
1 tsk finstött rosmarin
1 tsk salvia
½ tsk vitlökspulver
2 msk smör eller olja
Serveras med en matig sallad.
Från Dagens Nyheter 12/3 2010
(Pst! Mexikansk kryddblandning kan bli svår att hitta på ICA Maxi,Strömpilen. Sök "CHILI" grillkrydda/grillkrydderi från Santa Maria så blir det helt rätt!…)
Detta recept utlovade jag i inlägg 13/3. Maten smakade föträffligt! Vill man inte marinera den utan bara gnida in kryddblandningen och helsteka är det nog gott så! ("Tjuvsmakade" nämligen innan marineringen…mmmm! Vi serverade med en sallad och potatiskroketter. Tror dock det är bäst att servera måltiden alltigenom kall. En riktigt matig sallad med avocado kanske…Lycka till!
Senaste kommentarerna