Havrekakor på nytt sätt
Havrekakor med kokos, muscovado och valnötter
Vispa 200 gram rumsvarmt smör med 2 dl strösocker och 1,5 dl mörkt muscovadosocker (går bra med farinsocker också).
Tillsätt 1 ägg, 2 dl valnötter (behöver inte hackas), 1 tsk kanel, 1 dl kokos, 2 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker, 1 krm salt, 0,5 tsk bikarbonat och 7 dl havregryn.
Blanda allt.
Rulla ca 30-35 bollar och lägg på två bakplåtspappersklädda plåtar.
Grädda en påt i taget i ca 12 minuter i 175 grader.
Låt svalna på plåten.
Tyckte det här lät smaskens – själv måste jag dock exkludera nötterna.
Har inte bakat dem ännu så jag kan inte ge några garantier men…kakmonstret i mig väcktes i alla fall…
Senaste kommentarerna