(K)RIS!!!
Tänker överraska "de yngre" med en krämig risotto på aviori (iiioriooi nåt sånt…)ris.
So far verkar receptet helt OK och vi åker till Strömpilen för att komplettera på ICAMaxi och apoteket Röda Näsan.
Vitt vin ska ingå för att få en riktigt fullträff…Men det ska koka upp med buljongen så man kan både sy petit point och köra bil efter denna middag!
Då ser jag det!!!
"Riset ska ha en al dente-KÄRNA men ändå vara krämigt"!!!
VA? Finns det några mätstickor…någon slags scanning eller färgmarkering som kan TALA OM när risets K-Ä-R-N-A känns al dente!?
Någon färdigknapp som sprättar ut som på kycklingen eller julskinkan????
En svag liten summerton från själva grytan som står på vanlig häll fast den är avsedd för induktion..?
Ett knäppande ljud som när champinjoner brynts färdigt..
Ljudet som inte finns men ändå "är" när potatisarna plottrat färdigt i pannan?
Jag har alls inga ambitioner att vara mat-Tina men…VARFÖR SKA DET VARA SÅ SVÅRT?????
Senaste kommentarerna