”Iskall klimp”
Googlar på nätet efter köttsoppa med klimp och får veta att en viss "fru Karlsson" infödd umebo (för ett antal år sedan) lärt ut recept på iskall klimp som "ska serveras bredvid i en karott",
Är det något bekant för er eventuella bloggläsare?
Minns mitt första försök att göra denna helt nödvändiga ingrediens i en köttsoppa.Följde förstås recept och allt såg ganska bra ut tills maken tagit sin första tugga och tittat upp på mig med en besynnerlig blick…
Klimpen fullkomligen smälte i munnen..!
Sedan dess har jag inte vågat mig på denna extravagans…Kan säga att det är många år sedan nu.
Både mor och svärmor äro döda sedan länge – men ikväll…IKVÄLL ska det ske!!!
Klimp ska vara fullständigt buljong-inkokt och seg och motvillig som en palt, eller hur..?
Rätta mig gärna och ge mig tips!
Tack på förhand!!!
Senaste kommentarerna