Ögonblicksskildringar av två politiker

Ögonblicket är nu och orden är mina.

*Tomas Lundmark (s) Gruppledare fullmäktige
Engagerad i allt. Programdirektör är tydligen senaste titeln. Det sägs att han styr partiet lokalt. Begåvad. En av de bästa mötesordförande jag stött på. En verbal hårding i vissa situationer. En närhet till skratt och många gånger invecklade resonemang. Och då menar jag väldigt invecklade resonemang. Vi i partiet får be honom förklara ibland. En klippa i fullmäktige och dess talarstol. Sammanfattningsvis begåvad. Cool snubbe (s)åklart.

Personlig anekdot: Jag försökte vid något politiskt sammanhang där Tomas var med, förklara något som för mig var komplicerat. Gav upp och ropade halvhögt och uppgivet: -’ÄR DET NÅGON HÄR SOM FÖRSTÅR MIG?’ Ingen svarade förutom Tomas efter några sekunders tystnad och med ett leende, han sa -’ Så där har jag det jämt, ingen förstår mig heller.’ Gav upp mitt försök att förklara, men det kändes skönt att inte vara ensam här i världen att inte bli förstådd.

*Ewa-May Karlsson (c) Kommunalråd
En av nutidens mest framstående lokalpolitiker i kommunen och i länet. Streetsmart politiker, ärtig dam eller tuff brud i lyxförpackning? Alla tre. Duktig mötesordförande. Demokratisk sådan. Stort tålamod för avvikande åsikter. En politiker som repressenterar oss alla i kommunen på ett fint sätt.

Personlig anekdot: Ewa-May kommer in på Kommunals kontor, stegar direkt fram med handen för hälsning, en blick som utstrålade självförtroende och med en tjänstedräkt som det var Maude-varning på. Hon säger till mig -’Är det din fyrhjuling som står här ute?’ Jo, svarade jag försiktigt. -’Hade jag haft andra kläder hade jag gärna testat den’ fortsatte hon samtidigt som hon visade de höga klackarna och de o-smidiga för det ändamålet kläderna. Som sagt, ärtig och tuff.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.