Jag ska bli pappa..

..vill några att jag ska säga. Det dröjer. Någon ska dels bära det i nio månader. Gärna vara med ett tag till dessutom. Känslor. Intressen. Någon som accepterar mina nattmackor. Nattmackorna är inte förhandlingsbara. Så är det.

En ledande Moderat i Vindeln tyckte uppriktigt och vänligt att jag skulle skaffa en familj. Inser du att jag producerar socialister då, svarade jag. Det kan kommunen hantera sa han med ett leende. Reformistiska demokratiska socialister blir det. Om kommunen kan hantera det, vill jag låta vara osagt.

Kön? Ointressant men det faktum att de liknar en liten statsminister i kommunikation och frisyr skrämmer mig lite. Minime, som i filmen.

Namn på barnet? Fredrik och Filippa är uteslutet. Carl går också bort. Kan tänka mig Mona eller Olof. Hjalmar eller Per-Albin. Ingvar fungerar.

Ser framför mig första skoldagen. Hjalmar Oskarsson 7år, reformistisk demokratisk socialist röstar igenom en extra skolrast. Världen kändes genast otryggare. Vad han skulle ställa till med. Dela upp fotbollslaget jämställt och alla skulle få röra bollen lika mycket. 2-1? Knappast. Det vore ett orättvist resultat. Alla resultat oavgjorda. Inget passningsspel, alla står i en ring, hand i hand tittandes på bollen i mitten. Rättvisa säger Hjalmar. Herre på täppan där alla är på kullen och ingen nedanför. De skulle frysa ihjäl om det vore vinter.

Blir nog inga barn.

Barnlös.

Har det ganska bra ändå. Nattmackor med skinka och ost på. Inte helt fel.

Dan 😉

2 kommentarer

  1. En annan politiker i vindeln

    Dan kommer träffa en förtjusande dam som kommer styra upp hans liv och de små socialistiska dragen kommer genast att försvinna Dan kommer skaffa sig en BMW miljöbil efter som hans nya livskamrat tycker att den är fin sen på valdagen kommer hon säga att han ska rösta på Centern dom är ju ett miljöinriktat parti och på den vägen är det…..

  2. Dan Oskarsson

    Hade en fantastisk helg med en centerpartist en gång. Hon var från Skellefteå. Den helgen var både miljövänlig och friskvård på samma gång. Så varför inte?

    Nattmackorna är givetvis fortfarande inte förhandlingsbara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.