Bloggens betydelse för Partierna 2010

I valet 2010 förändras Västerbottens politiska informationsflöde från riksdagen. Flödet av information kommer att nå historiska proportioner. Vi kommer att följa riksdagsarbetet och de beslut som tas live. Det Parti som inte syns finns inte.

Det politiska parti som använder sig av det sociala mediet blogg under och efter 2010 kommer att ha ett informationsövertag gentemot de partier som traditionellt inte förekommer i sociala medier som blogg utgör.

Effektiviteten av bloggen  som marknadsföringskanal, återspeglas i många variabler, bland annat möjligheten att förena information direkt till målgrupp. Produktplacering i rekommendationsform, genom inflytelserika bloggare, kan medföra att informationsspridandet inte upplevs som påträngande och undkommer på så sätt att sållas bort som irrelevant information.

Bloggläsare väljer själva blogg att besöka efter egna preferenser, något som tillåter politiska partier att skräddarsy budskap för specifika målgrupper. 

Bloggen som informationskanal möjliggör dessutom skapandet av ömsesidiga relationer mellan väljarna och bloggskribenterna. Då bloggen tillåter de introducerade budskapen elimineras även stor del av kommunikationsbruset som utgörs av andra faktorer som konkurrerar om väljarnas uppmärksamhet.

Att låta bloggen utgöra ett komplement till ett Partis ursprungliga kommunikationskanaler kan därför medföra effektiviserad exponering gentemot väljarna och därigenom öka chansen att väljaren påverkas av informationen.

Just nu är bloggare Edward Riedl (m) och Anders Sellström (kd) klar som sina partiers förstanamn att med ett informationsövertag 2010 via VK Bloggen informera oss om deras partiers förträffligheter.

Vilka S-Riksdagsledamöter möter upp i detta informationernas ideologiska kamp med tangentbordet och webben som arena?

Etiketter: , , , , ,

5 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    men hur ser hälften på alla väljer på detta? Menar alla äldre och pensionärer som ite ens är intresserade av datorer och blogg. De som vill inte har förmågan. För vi som inte har förmågan til detta informationsflöde???

    Teknik är bra men..

  2. Dan Oskarsson

    Svar till Lisbet Olofsson (2009-11-10 06:15)
    De som inte har förmågan eller intresset av att följa med i de nya sociala medierna kommer nog inte uppröras av det de inte upplevt eller har kännedom om. Tekniken går framåt, det blir allt mer användarvänlig för de som vill använda tekniken. Blogg är endast ett komplement av partiernas kommunikation med väljarna. De partier som är först ut har ett informationsövertag.

  3. Väljare

    Spelar ingen roll hur mycket en politiker bloggar om han festar upp arbetarnas inbetalningar till facket och sviker sitt partis vallöften

  4. Ewa

    Många livbojar ombord på färjor i svenska vatten är felkonstruerade och sjunker när de hamnar i vattnet enligt dagens VF.

    Jag vill jämföra livbojarna ovan med dagens verklighet där arbetslösheten ökar för varje dag, där långtidsarbetslösheten breder ut sig. En arbetslöshet som är bevis på att den borgerliga regeringens politik har havererat (sjunkit).

  5. Sjunkande skepp

    En bättre jämförelse är nog att jämföra med sossepolitiken i Vindeln som sänkt kommunen så mycket att ingen bor snart kvar.
    Svågerpolitik och gynna sina partivänner skrämmer iväg vindelborna.

    Och oviljan mot privata företag har snart tömmt kommunen på de kreativa krafterna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.