Arbetskläder är nu ordnat av moderaterna till vårdpersonal på äldreboende, Lass och Lss

Nu är det klart. Moderaterna ordnar arbetskläder till vårdpersonalen på äldreboende och till de som arbetar med Lass och Lss i kommunen.

På fullmäktige igår presenterade en splittrad och begränsad minoritet med ledning av moderaterna deras förslag till skuggbudget, dvs den budget för 2010 som skulle verkställas om de hade haft förtroendet.

Av den totala kommunala budgeten på hundratals miljoner föreslår oppositionen, dvs snart bara moderaterna, endast förändringar i kronor på bara ca 1%. 

99 % av den kommunala ekonomin och verksamheten anses tillräckligt bra för att inte föreslå förändringar på. 

Moderaterna föreslår att:

1. Ett äldreboende läggs ut på anbud 2011-01-01. Billigaste anbudsgivare vinner, givetvis ska en lägstanivå på kvaliteten hållas.

2. Verksamheterna Lass och Lss. Undersöka möjligheterna till annan utövare än kommunen.

Med största sannolikhet ingår arbetskläder finansierad av det lägsta anbudet efter att en vinst räknats bort. Vilka i personalen som hamnar i övertalighet och i moderaternas utanförskap är med de här förslagen oklart.

2010 kan ni väljare hjälpa Moderaterna ordna arbetskläder till dessa två ovanstående verksamheter. Vi i majoriteten kommer att införa arbetskläder när ekonomin medger det. Valet är ert.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Mikael Sundling

    Du vet mycket väl att vi inte har mer pengar än ni att röra oss med. Men vi vill införa alternativ som kan göra så att mer pengar blir över. Där är skillnaden Dan! Men i vanlig ordning vägrar ni att prova andra aktörer som sköter den offentliga sektorn. Att ni är så olika S i Umeå är skrämmande.Ni vill heller inte utreda om alla verksamheter sköts korrekt vilket vi vill. Men förhoppningsvis så får vi svar på detta efter valet när vi förhoppningsvis kommer att vara i majoritet. Jag anser att du som Socialdemokrat bör förklara för oss hur ni ska få ekonomin att bli bättre och inflyttningen öka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.