Folkhögsskolans nya vikarierande rektor

Väljer att begränsa min offentliga uppfattning i dagsläget. Det jag väljer att idag gå ut med och som bekymrar mig är att folkhögsskolans styrelse inte var informerad och deltog ej i beslutet. För att berömma eller ifrågasätta den ansvariga styrelsen måste det finnas ett styrelsebeslut. Nu togs beslutet av någon annan än den ansvariga valda styrelsen. Det är i mitt tycke rimligt att styrelsen informeras och deltar i beslutet om tillsättandet av den högsta verkställande tjänstemannen, i detta fall rektor. Även om det bara är ett vikariat. Undantaget är om ordförande på delegation från styrelsen tar beslutet med deras vetskap.

Säger inte att något formellt fel begåtts men förstår de i styrelsen som känner sig förbigångna i detta kontroversiella beslut som alla chefstillsättningar är på sitt sätt. Vet bara att en god vän till mig som är ledamot och en av de ansvariga i styrelsen igår blev uppringd från svt utan att vara informerad om vikarietillsättningen. Ingen trevlig situation att ställas inför och den ansvarige att informera styrelsen är ordförande. Den närmsta tiden kommer säkert klarlägga vad som hänt, hur beslutsunderlaget såg ut och vem som tog beslutet. Enligt Västerbottensnytt togs beslutet av styrelsens ordförande i samråd med rektorn där de fackliga organisationerna inget hade att invända mot beslutet. Att Vindeln och skolan kommer få publicitet är dock klarlagt.

En kommentar

  1. www.lizaloop.blogg.se

    Vet du vad, jag tror det blir super bra!
    Folk högsskolan behöver ett lyft så den inte sinar ut, för det får INTE ske! Ingen har väl tydligen varit nöjd med förra rektorn ändå och detta är ju trots allt bara ett vikariat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.