Ännu en lördagseftermiddag…

…där min tatuering verkar vara i balans.

När jag fick min första diagnos upplevde jag att något inte stämde. Mitt sökande var inte över. När mitt tatueringsintresse vaknade var Yin och Yang symbolen det tredje motivet jag etsade in i huden. För att påminna mig om de ytterligheter jag är och livet består av. Att allt måste vara i balans för att livet ska flyta på framåt och inte ständigt haka fast och dra en bakåt.

På min högra handleds översida sitter yin och yang tecknet. Ett centralt begrepp inom kinesisk filosofi som symboliserar ytterligheter. Yin och Yang är universums urkrafter. Under höst och vår möts dessa för att befrukta jorden och tecknet man ser för det är regnbågen

Yin är det svarta och symboliserar jorden, det mörka och kalla, fuktiga, passiva och kvinnliga.

Yang är det vita och symboliserar himlen, det ljusa och varma, torra, aktiva och manliga.

I mitt liv vet jag dock inte om jag är den kalla passiva. Däremot fuktiga kvinnliga kan jag skriva under på. Däremot vet jag att jag behöver torr värme och manlighet.

För att vara i balans måste det ena tillföras det andra. Där jag är som ett irrbloss mer än bara emellanåt behövs något som lugnar… Något som ger mig struktur.

Min förmåga att kastas upp och ned på livets väg kommer att fortsätta men jag kommer aldrig mer att säga ord som: jag förtjänar inte att bli lycklig, det är för andra.

Alla förtjänar lycka, så också jag. Svårigheten är att se var den finns.

Idag är det lördag hela dagen. Halva har jag ägnat i sängen och lagt mig i mörkret för att möta mörkret när jag steg upp. Min kropp har motarbetat mig sedan före nyår, förmodligen har jag smittats av det som några vänner till mig ägt före mig och som fick dessa att vara sjuk i veckor. Mitt har äntligen släppt *peppar, peppar* och idag är det nya tag. För imorgon kommer det efterlängtade lillgänget. Strukturen i mitt liv, mina små ytterst älskade klippor som får min värld att rocka dag ut och in trots att musiken ibland är i moll.

Livet är gott, jag följer efter och tar nya steg varje dag.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.