När vuxentråk…

…blir liksom hissat av sig själv. Middagsinbjudan var från Ea eller snarare hennes eminente vän Emil med flickvän Carro. Vanligtvis bor de i Belgien, men ibland pockar suget efter Hellsund extra mycket och Emil åker hem, i -20 gradig för att bland annat köra skoter, visa sin fina flickvän som kommer från utomrikes havet i snorblåst för att istället driva omkring i skogarna, grillandes korv och hälsa på små näbbmöss, fortfarande i -20 gradig kyla.

Själv hade jag med mig….

Mina! Minstaste köttbullar…. sällskapet skrattade lite besvärat och sa något om snacks för senare tillfälle…

När jag vände blicken förstod jag varför. Det var inget snack om 3 sorters ostpizza. Det var det! Och vilken pizza sen? Grönt för kor, nötter, marinerade vitlökar och oliver samt soltorkade tomater som spetsade upp det hela. Jag är mållös över smakerna och kommer givetvis att ge mig på ett eget spontanförsök någon gång i mitt eget kök.

Eminente Emil med flickvän Carro som stod för den hedervärda supén. Inte att förglömma finaste Vera som även hon fick sig en välbehövlig middag i gott sällskap… Hon där bakave, hon Iphonar….precis som det ska vara.

Erika, som vanligt på språng denna afton, slet på sig sin postala uniform och vi andra fick vackert kliva ur värmen och ut i kylan. Säga ännu ett tack för maten och på återseende.

Väl hemma igen stod nudelkoppen och väntade i all sin tristhet. Tacksamhet för goda människor kan inte med ord beskrivas men en enkel nudelkopp säger allt. Den kommer inte att ätas ikväll, istället fick jag lyxig pizzamiddag i underbara människors värme.

Nu återstår inte mycket av denna dag som också slutade på ett bra sätt. Återtar min dejt med Ron och soffan en stund för att smälta mat och nya upplevelser.

Sen får jag se om mindre mogna upptåg avslutar dagen eller om jag helt enkelt gör en vuxenförberedande åtgärd inför stundande morgondag med ett väldigt viktigt inslag. En kurs jag ska gå under våren för att växa i mig själv och ADHD:ns vuxenproblematik ska påbörjas men det viktigaste av allt…

…lillgängets hemkomst. Lillgängets hemkomst!!!

Torsdag oavsett vad som händer är inte en pisstorsdag. Hiss och hipptorsdag helt enkelt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.