Söndag den 20e…

…februari, ja…ni vet året.

Min rygg håller sakta på att ta död på mig. Ibland glömmer jag bort den, ibland gör den sig påmind och då protesterar den hejvilt. Som idag, men är huvudet dumt får ryggen lida.

Jag har sedan ett tag varit djupt irriterad på min underbart sköna vita soffa. Med kids som på helgerna har vissa friheter, äta i vardagsrummet, ha soffmys med godis och läsk samt en mamma med konstant hål i läppen ger det ibland konsekvenser som inte är så roliga. Fläckar är väl mer en regel än ett undantag. Har funderat på hur man gör med en gammal älskad ikeasoffa där klädslar utgått och bemz tillhandahåller allt för dyra nya…

…tills den där kärleken ni hört talas om på slutet, säger, efter att jag snurrat fast mig i dyra lösningar a’la CattaADHDhjärna med enorma prissummor vindlande…Varför kollar du inte in ett överkast? Eh…överkast? Min hjärna vindlar bland sammetstyger, täcken att sy in och göra ett sjuvidunderligt eget överdrag där jag förmodligen skulle fixa steg ett, bränna pengar, få hem skiten och där skulle allt stanna av. Jag skulle fortsätta sitta i en fläckig vit soffa, sura över detta och sucka gång efter gång. Istället surfar han runt, kollar ställen som jysk….Jysk??? Tills jag också tittar en extra gång. Hittar något som dessutom är billigt! Tänker att…jo, men kolla kan jag ju göra.

Eftersom hunden Robin besöker oss i helgen, passar jag även på att presentera denna lilla kluriga kille. Liggande längst upp på soffan innan…

…spanandes på lillgänget som bakom soffan med madrasser och annat bygger en koja. Han blev väldigt förtjust i Sessan som verkat bli hans superidol med.

Märk de gamla ikeaborden lack. Ett arvegods av en god väninna…

…som hastigt fick byta rum när jag tittat på överkastet och beslutat mig för att hugga det sista Jysk hade och täcka över vitsoffan. Eftersom färgerna knappast passade in med slitna lackbord, baxade jag ut glasbordet jag hade bredvid min säng. Knäckte ryggen på kuppen, trots att sonen försökte hjälpa till så gott han kunde. Men är man full av idéer är det inte så lätt att bara tänka logiskt….Bära tung glasskiva kontra hur mår ryggen då fungerade inte idag. Var alldeles för uppfylld av inredningspiffningen.

Det blev väldigt bra och billigt. I min värld hade det rusat iväg. Nu blev det inte dyrt.

Som bonus fick jag två likadana soffbord som matchar sängen. Sängbordslampor med skärmar klädda med svarta sidenrosor (syns dock inte på detta kort).

Nöjd, helt klart. Men ryggen fick sig en kraftig påspädning från förra helgens krasch….Men det går det med. Vila, massage och lite anti-inflammatoriskt hoppas jag ska kunna fixa till det. Annars får jag vackert vila vidare.

Min söndag har varit fin. Hämtat kärlekens fina småkvitter, haft besök av Sessans fina kompis, gräddat massivt med pannkakor och bara njutit.

Det går det med, trots uppgång och fall.

God afton!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.