Skämmas…

…vem skäms?

Inte jag. Skammen tillhör inte mig.

 

"16:33
Idag
#138064
Besvara
Ta bort

Brukar inte kommentera, bara läsa bloggar. Tycker du sen länge gått över gränsen då du gjort dig själv till ett kännt psykfall som många talar om och inte så positivt. Dina barn drar du in också vilket på skolan inte är så kul. Du skriver nog bra ibland, men börja tänka på barnen. Skämmas själv är ok, men barnen?"

"Skämmas själv är ok, men barnen?"

 

Jag skäms inte. Genom att inte tala om sådana här saker utan hålla det inom familjen ökar en sk. skam som inte är berättigad någon att äga. Precis som med missbruk där alla och envar förutom oftast den berörda skäms över något de är helt maktlösa inför.

Så nej, jag skäms inte. Jag kommer aldrig att skämmas för att jag är stark och för en kamp mot en apparat som inte anser sig att kunskap är makt utan fortsätter att förminska människor precis lika verkliga som alla andra i samhället men som i åratal skuffats undan och getts stämplar som andra ska ha.

Du ger mig snarare mer luft under vingarna att orka kämpa för de som kommer efter mig, som inte orkar, som inte finns bland oss längre på grund av sådana här kommentarer.

Jag uppfostrar dessutom mina barn till att bli starka, stolta personligheter som inte viker för vare sig människor med sårbara hjärtan och hjärnor, ej heller för jubelidioter med noll koll.

Att ha en mamma som kämpat sig igenom detta ger väl snarare en viss stolthet, att kunna se att alla kan resa sig, återfå makten i sitt liv utan att behöva lyssna till idioti?

Att föra fram ett samhälle med åsikter som dessa, där vissa folkgrupper, sjukdomar ska förminskas för oss bakåt i historien till ett samhälle som inte ska existera ännu en gång.

Detta visar mycket tydligt på vad "dom andra" pysslar med. Tack för kommentar och insikt som förs vidare!

4 kommentarer

  1. Catharina Alperud

    Svar till Labolina (2011-03-15 18:14)
    Nej, det är lite förvirrande.
    Vad skulle jag skämmas för? Att jag är född med ett funktionshinder som det sk. samhället skulle ha haft insikt om att upptäcka, precis som dyslexi, downs syndrom eller andra handikapp som finns i vår värld. Men mitt syns inte, det märks och uppskattas inte i den form den är utan behandling i rätt tid. Så… Nej, jag skäms inte för att jag för min och de mindre starkas talan. Utan ord, inget ökad förståelse och de barn som föds med samma diagnos fortsätter mobbas av barn till föräldrar med frysta fördomar. Det ska och bör stoppas. Ju fler vi blir, desto bättre.

  2. Cat Fight

    OJ! Man blir lite paff. Är det en vuxen människa som skrivit kommentaren?
    ”Då du gjort dig till ett känt psykfall”…
    Aha Catta?! Du valde det själv?! :-O *ironisk*

    Ska vi kalla dom med nedsatt syn (glasögonbärare) för ”blindstyre” och klanka ner på dom.
    ”Stackars barn, som har en morsa med brillor. Jävla blindstyre, att hon inte skäms!?”

    Jag är säker på att dina barn är och kommer att vara mycket stolta över dig och det du åstadkommer genom ditt engagemang! Forsätt med det!
    Stor kram!

  3. Kina Levin

    Helt otroligt, att en vuxen kommer med en sådan kommentar och att dessutom lämna den anonymt…
    Helt klart ska du inte skämmas!
    Det här ska pratas om och jag är stolt att vara läsare av din blogg och dina barn ska absolut inte skämmas över att ha en mor, som kämpar, jobbar och står för den hon är! Som visar dem ditt engagemang och kamp för förståelse i samhället.
    Mvh Kin@

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.