Om att pausa…

 …mitt i pågående händelser har varit en svårighet i mitt förra kaosartade liv. 

Gårdagen sov jag bort efter nattliga händelser jag inte tänker gå in på här. Men jag skickar en tacksamhets tanke till de SuperHjälte-killar som i natten fanns där för en annan SuperHjälte i svårmod! Mitt innerliga, innerliga tack och all respekt till er ungdomar som visar ADHDn ett stolt ansikte!!!

Sen fick jag även en glimt i utelivet under några minuter. Energi som tankades på effektivt sätt!

Idag är det en helt annan sak. Jag kan prioritera, göra saker i rätt ordning. Hittills denna söndag har jag varit ute med Pälsklingarna, strosat i vått gräs så skorna blev blöta, tittat på solens försök att tränga fram och haft en liten frysande LillPälskling under jackan och tittat på den lite störres glädjeskutt bland skogens träd. 

Jag har planerat upp veckans mat, lagt in familjens olika händelser och skrivit lite mer på begynnande projekt. 

Samtidigt i kulisserna ligger sorgen som en blöt illaluktande filt på vissa av familjemedlemmarna. Det otäckaste man gör är att sörja en människa som lever men aldrig mer kommer att finnas ibland oss. Där den enas hat måste ges tystnad till svar, där vi istället ökar kärleken ibland oss och fortsätter på samma utstakade bana där vi började i våras. Tillsammans i Annorlunda Familjen verkar vi överbygga de äckligaste incidenter, de vidrigaste människor för vi mår bra. I både själ och hjärta, där dessa ynkliga existenser fortsätter i samma leriga skit. Men raka ord som informerar är utdelade till alla och envar i kollektivet!

Vi slipper det och framförallt slipper vi er! 

Vi tillåter oss att sörja så inte trycket inombords tar över och energi som personer inte är värd den får ta över. 

Ju dåligare ni mår och hankar er fram i förnekelse, desto längre försprång får vi! 

Ha en fin vecka alla därute!!!

2 kommentarer

  1. Vera

    En liten undran från en oinvigd. Varför hatar du så mycket om du nu äntligen fått frid? Lite motsägelsefullt tycker jag…

  2. Catharina Oderstål

    Jag vet inte riktigt var du kunnat få en sådan uppfattning kring att jag hatar att jag fått frid?
    Det är nämligen det jag förespråkar som den främsta händelsen i mitt liv. Just sinnesfriden som jag inte haft under hela mitt liv.
    Däremot kommer jag att vägra acceptera hur systemet behandlar mig och mina likar samt andra med psykiska diagnoser. Frid i livet har jag men att föra ordet för den svagare som inte orkar kommer jag aldrig att lägga ner.
    Ej heller att förespråka det goda måendet som man kan få om man vill och har förmågan att förändra det…

    Tydligt nog?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.