Min relation med John…

…Blund är komplicerad. På min facebookstatus skulle det nog stå: "det är komplicerat med John Blund".

Nu står det däremot något helt annat. Det är varken komplicerat eller särskilt ensamt.

Min sömn däremot kan vara en rätt så komplicerad relation. Men istället för att ligga i sängen och hetsa över att sömnen inte infinner sig försöker jag hitta vägar att på något sätt ändå slappna av och vila i vissheten om att jag så småningom somnar. Lite trist tv-underhållning brukar hjälpa eller o’boy mitt i natten.

Än så länge är klockan ingen större fara. Men de nätter när småtimmarna kommer och jag vet att några få timmar blir samlad skulle jag önska att högkostnadsskydd skulle gälla enkla sk. "naturpreparat". Jag talar denna afton om melatonin. I Sverige är det idag receptbelagt men utan högkostnadsskydd. För många inklusive mig medför det att man inte hämtar ut receptet då några nätters sömn kostar för mycket. Istället vill man skriva ut beroendeframkallande sömnpreparat, i mitt fall sådana mediciner som i många länder förbjudits och som jag vägrat ta i flera års tid. För i slutänden av sådana medicinintag får man ett kroppsligt beroende som i längden medför mer ångest och ett ökat medicinintag succesivt då de slutar fungera i den dos man fick från början.

Lite intressant blir det alltså. Narkotikaklassade preparat är enkla att få ut men ett naturläkemedel som i USA t.ex. är fritt, inte går att få på recept och på så sätt få till en sömncykel som fungerar natt efter natt.

Så denna natt får jag vackert ropa förgäves på käre lille John och hoppas på att något brottar ned min hjärnas motstånd att somna. Kanske lite trist sport på tv:n hjälper.

Om inte får jag hoppas att måndagens natt blir bättre.

Sömnlös på Östermalm är inte så farligt men borde på ett enkelt sätt kunna förändras. Tyvärr är det synd att läkare inte fattar bättre. För mig skulle det underlätta att vara min egen doktor i många lägen känns det som då de finns många läkare därute som verkar fatta mindre mycket kring ADHD-problematikens virrvarr.

Mitt vortex ger dom pengar men inte fan hjälper det mig i natt….

2 kommentarer

  1. Hanna

    Jag vet hur det är. Jag har i hela mitt liv haft svåra sömnsvårigheter, när jag väl lagt mig i sängen så vet jag på förhand att jag minst kommer ligga i ca 2 timmar innan nån sömn infinner sig, oavsett hur trött jag är. Det är förbannat jobbigt ibland då jag måste upp i tid men inte kan somna.

    Jag har alltid ersatt min brist på sömn med fantasi. Jag ligger & dagdrömmer som allra bäst innan jag somnar, det blir nästan skönt att få gå & lägga sig så jag bara kan ligga där & fantisera om allt möjligt tills sömnen till slut kommer.

    Kanske även detta har nån koppling till mitt övriga lite konstiga mentala tillstånd, har aldrig tänkt på det men ju mer jag läser om dig desto mer känner jag igen mig. Kanske är det helt enkelt överaktiviteten, kanske är det så enkelt.

    Vi kommer ju rocka i Sölvesborg förövrigt. Vi behöver ju ingen sömn & så går vi på hyperaktiviet hela tiden, damn, där kommer det hända grejer – haha 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.