Major kris…

…eller som man säger "over there" major crisis….

I Sessans rum finns en säng á 105 cm. Den svämmar över av gosedjur. Hon har även en lackhylla fylld med mirandanallar samt andra värdefulla fina gosedjur. En Ikea fångst, även den fylld med gosedjur.

Ni vet en såndär man hänger i en krok i taket som kan bågna av jordens mest underliga små härliga gosiga mjuka låtsasdjur som mamman genom åren motvilligt ibland, medvilligt ibland gett med sig att inhandla. Någon gång då och då görs en smygrensning av de som inte setts lekas med på något år. För snart ryms ingen flicka i sängen, ej heller på sitt rum när hon stökar med alla mjukisar som värst.

När jag skjutsade hem Ellie i fredags fick jag med mig en påse hem med presenter från husfolket som tack för att vi tagit hand om den fyrbenta snyggingen. Smart som dess ägare är hade denna köpt åt lillgänget och inte åt mig som förmodligen sagt tack, men nej tack.

Här ovanför ser ni den lilla…..eh…..ja, just nu heter den om jag lyckats höra hennes uttal, Bubi. De andra tre som var i påsen ser ni längst upp. Små ljuvliga mjukisar exakt i en liten Sessa med alldeles för många gosedjurs smak.

Vi har haft jordens kris….Man kan faktiskt säga Triage kod röd. Den stackars blåögda pingvinen behövde träffa en läkare omedelbart, sys ihop och plåstras om. För den hade ett hål och ur hålet läkte det "pluppar". Gigantiska tårar har fällts, ord om en pingvin som är livrädd för nålar och lim, som helst vill ha ett Hello Kittyplåster har det gastats om. Vi har ringt pappan som garanterat att det ska klappas om den stackars rädda själlösa varelsen före den sys ihop med fina små stygn så det aldrig märks att den varit trasig. Med dessa lovande ord stillades tårarna, Spirited Away blev istället föremålet för uppmärksamheten.

Och det är så skönt! Värre major kris än så här behöver det inte vara i våra liv just nu. Vi kan hitta julglädje och förväntan. Jag behövde bara min Sessa i några timmar för att inse att jag även detta år kommer att överleva. Med en kvittrande sexåring där fantasin har fritt spelrum kan man inte annat än dra på smilbanden. Kvittra tillbaka och längta efter en vecka med ledighet, mys och en massa massa kärlek.

Krisen avstyrd för detta år. Jag kan andas. Det finns en morgondag, jag är lycklig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.