Skräp bloggar

Ja det hoppas jag på att få se snart. Över 9 tusen av Umeås ungar ska ut i Maj på Skräpplockardagarna 19-23 maj och städa efter (oftast) oss vuxna här i Umeå.

Nej, jag har inte blitt ngn miljöaktivist, men nog faan skämmes man när man tänker på det, att ungarna ska städa efter oss bekväma vuxna. Sen ska ju barnbarna ta över efter oss. Hur kul känns det :/

Visst kan denna vackra skogsbild kännas som konst, men tänk på att den kan farligt avfall, så länge den innehåller de vätskor och komponenter som är skadliga för miljön.

”Håll Sverige rent”, det känner väl de flesta av oss till. Nu är det vår, och allt som gömts i snön kommer ju fram nu som många säkert märkt. Kampanjerna om att hjälpas åt att lösa nedskräpningsproblemet rymmer faktiskt hela hållbarhetsbegreppet, och påverkar såväl miljö och ekonomi som sociala aspekter.

Vi bidrar också till att skicka positiva signaler till våra barn och andra vuxna att inte skräpa ner genom att delta i Håll Sverige Rents Clean-Up. Du hittar mera info HÄR

Sen kan det ju samtidigt vara lite nyttigt att gå ut i skog och buskar runt om oss och ersätta tv,n med lite skräp plockning, alltså i lagom dos 😉 Själv ska jag ta min släpvagn och åka till en dumpningsplats på Ersboda där lata Ersbodianer och för övrigt andra umebor också smygslänger sådant dom inte ids ta till återvinningen. Med mig kommer jag ha både ngn av ungarna och vänner. Då slipper vi iaf skämmas lika mycket när våra barn ska ut å städa efter oss med sina skolklasser.

På med handskar och skriv några rader på din blogg (om du bloggar) om att vi tillsammans måste hjälpas åt för ett renare Umeå. Barnen har redan förstått det;) Se detta som att jag utmanar er alla att iaf plocka något. Jag lovar återkomma med bilder från vårt plockande.

//Big Papa

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.