Stoppa pressarna!!!

Nja så allvarlig nyhet är det väl inte, men ändå stor 🙂 Idag så har Volvo presenterat nya SUV XC60 på mässan i Genève.

suv1 suv2

Den nya bilen ersätter Volvos mycket framgångsrika originalmodell av XC60, som under de nio åren efter lanseringen blev den bäst säljande mellanstora SUV:en i Europa med närmare en miljon enheter sålda globalt. XC60 står i dag för runt 30 procent av Volvos totala försäljning globalt. Nya XC60, en av de säkraste bilarna som någonsin har tillverkats, är fullmatad med ny teknik. Det banbrytande City Safety-systemet har kompletterats med en ny styrassistansfunktion. Ett nytt säkerhetssystem som går under namnet Oncoming Lane Mitigation använder sig av styrassistansen för att mildra kraften vid frontalkollisioner, medan Volvos BLIS-system (Blind Spot Indication System) använder sig nu av styrassistansfunktionen för att minska risken för kollisioner vid filbyten. Pilot Assist, Volvos avancerade halv-autonoma förarassistanssystem, som tar hand om styrning, acceleration och inbromsningar på vägar med tydliga vägmarkeringar i hastigheter upp 130 km/h, kan fås på nya XC60 som tillval.

Nya XC60 kan fås med Volvos prisbelönta T8 Twin Engine bensin plug-in-hybrid, som är toppmodellen i drivlineprogrammet och som ger 407 hk och en acceleration från 0–100 km/h på endast 5,3 sekunder.

suv3

suv4

Men det är inte bara under huven som nya XC60 levererar ren prestanda. Det nya klimatsystemet CleanZone med fyra zoner tar bort skadliga föroreningar och partiklar utanför kupén för att tillhandahålla skandinaviskt frisk luft på insidan. Volvo Cars förarinfotainmentsystem och erbjudande för uppkopplade tjänster, Sensus, och Volvo On Call-appen har båda fått en grafisk uppdatering med förbättrad användbarhet. Liksom bilarna i 90-serien går det även att få smartphone-integration med CarPlay and Android Auto.

Produktionen av Volvo Cars nya XC60 är planerad att börja i mitten av april på Torslandafabriken.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.