Hatar TV pejlare

Ja är det något jag aldrig gillat så äre Radiotjänst i Kiruna och deras plågoandar som inte kan ta ett nej i dörren. Jag har hjälpt många då dom flyttat eller blivit sambo att avsluta abbonemang hos Radiotjänst. Snacka om att sedan kommer ifrågasättningar ala värsta gestapofasoner och fönstertittande spioner som följd. Och nu har man gjort det igen, denna gång mot en hemlös man.

”Leif Karlssons TV gick sönder våren 2012 och utan TV ska man inte betala TV-avgift tänkte han och försökte säga upp sin TV-avgift, men uppsägningen beviljades inte av Radiotjänst. Problemet för Leif var att han blev hemlös innan beskedet kom och när man bor på gatan nås man inte direkt av posten.

När han ett år senare fick bostad igen kom kraven från Radiotjänst formligen som ett brev på posten. Trots att Leif varken haft TV eller hem kräver Radiotjänst honom på 2702 kronor eftersom uppsägningen ogillades. När Radiotjänst inte ville ändra på sig tog Förvaltningsrätten över fallet som också gick på Radiotjänst linje och i slutet av november förra året blev det klart att  Högsta förvaltningsdomstolen inte tar sig an ärendet.

– Men jag kommer aldrig att betala för den eftersom jag tycker att jag blivit felaktigt behandlad. Som jag tolkar lagen borde man dessutom ha godkänt min uppsägning av avgiften, säger Leif till Metro.

Johan Gernandt är kommunikationschef på Radiotjänst säger till Metro att man bara kan krävas på tv-avgiften om man bor i en form som liknar ett hushåll, men säger sig inte veta om Leifs fall och detaljerna i det ärendet. ”

Tja vad säger man. Är det inte dags att lägga ner Radiotjänst och förenkla systemet?

//Big Papa

En kommentar

  1. Carola Andersson

    Gillar att vi betalar tv-avgiften men ogillar att man inte kan bli kvitt den om man inte har tv. Kanske det räcker med att titta i skyltfönstren..vem vet. Men dåligt är det. Bra att du skriver om det. I samma veva skulle vi ha kommit på ett botemedel mot ”reklambakterien”…fy fasiken vilket påhitt. Må vara mellan programmen, men mitt I..sjukt irriterande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.