Färre olyckor

Roligt att läsa att det går år rätt håll. Statistik från åren 2007-2010 visar att antalet motorcyklister som dör eller skadar sig i trafiken ständigt minskar. Detta trots att antalet motorcyklar i trafik har ökat. Mindre olyckor och färre stölder av motorcyklar är tydliga trender.

imagehandler

När olyckan väl inträffar är det dock sällan motorcyklistens fel. I bara 27 procent av fallen var hojåkaren anledningen till olyckan. Förare av andra fordon var vållande till olyckan i 62 procent av fallen. Helt otroligt hur vi bilister är där ute på vägarna mot dom på två hjul.

Muttrar i fickan

Vi skojade en dag och sa vi skulle fylla våra fickor med små muttrar när vi höll på bli skickade ner i diket. När ngn idiotisk bilist håller på köra ihjäl oss, kör vi upp dom och om dom och skickar ett gäng småmuttrar över axeln. Gissar att bilisten respekterar oss nästa gång ute på vägen;)

//Big Papa

2 kommentarer

  1. Josefin

    Längre antal olyckor stämmer inte enligt denna artikel: http://www.vk.se/946530/oroande-manga-mc-olyckor

    Dessutom att andra är vållande i så många procent av fallen tar jag med en nypa salt. Jag har också läst i någon artikel att i dom flesta motorcykelolyckor har föraren kört för fort och jättemånga har kört utan motorcykelkörkort. Kör man för fort blir det ju också fler och allvarigare olyckor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.