I like Fat Boy

Ja, det är väl inte svårt att älska oss FatBoys 😉 Men nu handlar det HDs Fat boys, som har funnits med på marknaden sedan år 1990. Den har man främst känt igen på sitt bulliga utseende och sina helgjutna fälgar.

harley-davidson-fatboy-6706-hd-wallpapers

Fat Boy är väl ett namn de flsta känner igen utan att man behöver lägga till namnet Harley davidson före. Dom tidiga Fat Boy hojarna använde Shovelheadmotorn innan dom sedan började använda Evolutionmotorn, även kallad evo: som hängde med typ till runt -00. Twin Cam-motorn med dubbla kamaxlar såg sedan dagens ljus och blev den som höjde kvalitén rejält, bl.a dom kända vibrationerna blev så gott som obefintliga, tyvärr;) I början av 2000 hade insprutningsmotorn lite bekymmer då den gärna ville vara en strömtjuv. Efter 2003 gjordes systemet om och problemen va ett minne blott.

Fat Boy är alltid ett bra köp. Köper man en från -03 och framåt kan det aldrig misslyckas. Överlag är en HD med Twin Cam-motor alltid ett säkrare kort och ger oftast en behagligare åktur. Fast en riktig HD entusiast byter gärna insprutningen mot en förgasare just för att få det rätta HD ”skaket” i hojen och inte att förglööma, ljudet;) Vacker att se på och med ett härligt ljud gör Fat Boy dig till Prins.

1279215171_105406652_1-Pictures-of--2006-HARLEY-DAVIDSON-ELECTRA-GLIDE-CLASSIC-1279215171

Vill du sedan vara kungen på väg, då köper du Electran;)

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.