Ny bil för liten peng

Mitt emellan bil, motorcykel och golfbil.

Twizy är en ytterst märklig skapelse som inte lämnar någon oberörd. Formgivningen är fräck – för att ta i i underkant – och jag lovar att du inte kan köra förbi en folkmassa utan att en majoritet vänder sig om och tittar och kommenterar.

Bilen är tvåsitsig men det krävs en hel del akrobatik för att komma in i baksätet. Föraren har inte mycket att hålla reda på. Växellådan är två knappar med tre lägen – framåt, bakåt och neutral. En stor handbroms sitter till höger och reglagen vid ratten sköter ljus, vindrutetorkare, tuta och lite annat. Twizy finns i två varianter – en som har maxfart 45 km/tim och körs som EU-moped klass 2 och en som klarar 80 km/tim och är registrerad som fyrhjulig motorcykel. Du kör 80-Twizy på vanligt bilkörkort.

Twizy har i Sverige en räckvidd på fem till nio mil och batteriet laddas på 3,5 timmar. Kostnaden blir cirka en krona per mil och köper du Twizy som "tjänstebil" blir kostnaden totalt 1500-2000 kronor.

Verkligen ngt för gumman att skutsa Trazzla i då dom ska på sina café verksamheter. Faan va kul å se Trazzla kliva ur baksätet. Kan nästan höra henne -Ååå snälla BP hjälp mig;)

//Big Papa

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.