Va sägs om El och två hjul?

Ja det är inte bara bilar som fixar detta med el. Nu håller fem norska designstudenter från Norge på med att bygga en elhoj i kolfiber, Den kommer att heta Roskva efter den mytologiska figuren. De fem kommer att släååa en prototyp under 2012 🙂

Att Roskvan inte va en custom tycker jag är trist, men den kommer kanske:)

En stor betoning har dom lagt på vikten. Istället för en ram i stål eller aluminium bygger dom Roskva med en kolfibermonocoque som väger in på 25 kilo. Det tillsammans med kolfiberfälgar, diverse kolfiberdetaljer och enkelsving ska hålla vikten nere till ett minimum.
 
Batteriet består av 414 individuella lithiom iron-celler med en kapacitet på 5 kWh. Batteriet driver i sin tur två Lynch D135RAGS elmotorer som levererar 96.6 hästkrafter. 
 
En Kelly-kontroller per motor hanterar upp till 120 volt och 600 ampere vid maxkraft. Hävdad toppfart är strax under 200 km/h, med 0-100 på under 4 sekunder och en uppskattat räckvidd på 100 km. Jöööösses!!!!!
 
Jag väntar med spänning och hoppas man får se den irl på gatorna även här i Umeå:) Jag är lite nyfis på den inte allför nya drivmetoden för fordon, nämlige el 😉
 
Hmmmm glömde ju halva njutningen med att åka hoj, ljudet vid ax 🙁 Gomorron!
 
//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.