Leva som man lär;)

När det gäller bilar är det snällt att vara snål. Och du vet lika bra som jag att det bästa för både plånboken och miljön är att inte köra bil överhuvudtaget. Ibland är det svårt att avstå från bilen, eller rent av bara "vilja" avstå den då den för oss många är en del av kroppen tyvärr;)

Men att köra smart och bränslesnålt kan alla göra iaf. Kör alltid på högsta möjliga växel (och därmed lägsta varvtal). Hoppa över växlar (1 till 3, 3 till 5). Du kan ha högsta växeln ifrån 50 km/h. Genom att ändra ditt körsätt sparar du dyrt bränsle och pengar samtidigt som du minskar dina miljöfarliga utsläpp.

Tvätta aldrig bilen hemma på garageuppfarten! Tvättvattnet innehåller en massa föroreningar (olja, bly och kadmium) som inte får hamna i grundvattnet. Usch! Det bästa är att tvätta bilen i en miljöanpassad biltvätt. Det näst bästa är att tvätta bilen i en Gör-det-själv-hall.

När det är dags att byta bil – skaffa gärna en biogasbil. Biogas är 10 procent energirikare än bensin och diesel. Och mycket billigare.

Mitt stora problem är att leva som man lär, men jag försöker, ibland 😉 Godnatt….

//Big Papa

En kommentar

  1. Catta

    Riktigt kul att hitta hit..Umeå var ett tag sen jag besökte.
    Verkar som allt är väl med dig och de dina.Trevligt.
    Ha en bra dag//Catta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.