Nyårssupé, tips
Såhär års brottas vi ju alla med samma fråga, vad ska vi äta på nyårsafton. Leta inte längre, tips kommer redan i detta inlägg!
Till förrätt rekommenderas Falsk sköldpaddssoppa, hittad i ”Bjudningsboken 9”. Den ackompanjeras lämpligen med en mustig porter. Ser mumsigt och härligt nyårsaktigt ut!
Som mellanrätt innan varmrätten är en klassisk kycklingaladåb nästan ett måste. Då den innehåller en del geléaktighet kan man med fördel dricka okryddat brännvin till. En del brukar ta ett par rejäla snapsar innan de börjar äta den också. Blotta åsynen tycks få törsten att bli akut.
Bilden är tagen från ”Småvarmt och annat gott”
Till sist varmrätten, och inte vilken varmrätt som helst, utan Korv special i degspiral. Denna rätt från ”Bjudningsboken 12”.
Här kan man med fördel dela upp sällskapet i herrar och damer. Männen ställer sig i köket med varsin Sofiero, smaskar i sig korvarna och pratar ishockey och öl, medan damerna intar position i vardagsrummet och fördjupar sig i vad prinskorvarna egentligen påminner om samtidigt som de sköljer ner korven med några glas källarsvalt vitt vin.
Smaklig spis!
Senaste kommentarerna