Utmaning.

Vid senaste KF utmanades alla partier i Storumans kommun att skänka en slant till Hembygdens väl i Storuman. Vad jag förstått har de flesta partier skänkt en slant vilket är jättebra.
Jag vill gå ännu ett steg genom att UTMANA samtliga ledamöter i Fullmäktiga att efter egen förmåga ge sitt bidrag till detta lysande initiativ som kurt Stenvall startat.
Hembygdens väl i Storuman bankgiro 532-8828.

8 kommentarer

  1. Rutan

    Vilken lysande initiativ av både Bengt-Göran, Vänsterpartiet och framförallt Kurt Stenvall! Bidra vi alla, blir det säkert resultat. Att vänta på kommunens engagement verkar ta tid. Lycka till för ’Hembygdens Väl’ i Storuman och hela kommunen!

    • Bengt-Göran Burman (inläggsförfattare)

      Hej Viola. Jag har inte alla detaljer men om jag har förstått saken rätt är det en förening som samlar in till ett startkapital där man tar tillvara olika idéer och innovationer för att skapa jobb i vår kommun.
      Kurt Stenvall som startat projektet är en idéspruta där ingenting är omöjligt och tanken är väl att främst våra ungdomar skall finna framtidstro och jobb och därmed stanna kvar. Kommunens största problem är att våra unga flyttar till andra orter och kommunen blöder. Min tanke är att det som kan bli bra för kommunen måste uppmuntras och därför vill jag vara med.

  2. Gunnar Andersson

    När jag Googlar ” Hembygdens väl Storuman” Så verkar det vara ett aktie bolag alltså ingen demokratisk förening.

    • Bengt-Göran Burman (inläggsförfattare)

      Så du menar på fullt allvar att ett AB inte kan vara demokratiskt ?

      • Gunnar Andersson

        En av grunderna i en demokrati är att varje röst är lika mycket värd, i ett Aktiebolag är det väl så att den som äger flest aktier också har flest röster.Så svaret blir ja. Därmed inte sagt att Stenvalls bolag inte kan göra gott.

        • Bengt-Göran Burman (inläggsförfattare)

          Precis som i kommunpolitiken där det största partiet där du själv är verksam vet ju hur odemokratin kan fungera. Ta bara frågan om partistödet där dom stora partierna nu vill med ekonomiska styrmedel begränsa de små partiernas möjligheter att utvecklas. Jag vågar ställa upp för demokrati på alla plan, vågar du ? Dina ifrågasättanden ang. Hebygdens väl i Storuman är ingenting annat än att misstänkliggöra någon som har visioner om framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.