Öppning efter nej till blågult

NBA-meriterade svensken Jeffery Taylor har kritat på nytt tvåårskontrakt med Real Madrid. I en lång intervju i Norrköpings Tidningar berättar stjärnan bland annat om hur ett nej till spel i blågult kan bli ett ja längre fram.

– Jag har tackat nej till det inledande VM-kvalspelet. Inklusive öppningsmatchen i Stadium Arena. Det finns inte en chans att vara med just nu. Säsongen i Spanien tog inte slut förrän den 18 juni och nu måste jag få en paus från basketen. Jag behöver det både fysiskt och mentalt. Vi har basketvärldens längsta säsong i Spanien. Hela tio månader lång. Det känns. Jag skulle inte kunna vara redo att spela igen redan den 2 augusti, säger Jeffery Taylor till mobil.nt.se

– Däremot ställer jag gärna upp i landslaget i framtiden. Om Sverige klarar av kvalets första del, blir det fortsatt spel i november och februari också. Då skulle jag kunna vara med. Samtidigt är det förstås synd att jag missar matchen här i Norrköping. Det hade varit kul att få spela på hemmaplan. Jag har faktiskt aldrig spelat en riktig match i Stadium Arena.

Sverige inleder VM-kvalet med hemmamatch mot Bosnien-Hercegovina i Norrköping den 2 augusti.

x x x x x

Liten notering om läget i landslaget: BC Luleås Denzel Anderssons stukade fot stoppar honom från basketspel den allra närmaste tiden så han lämnar truppen.
– Det är ingen fara med foten, absolut inte. Men jag åker hem och rehabar istället, säger Andersson till NK/NSD.

x x x x x

Spanien-proffset Ludde Håkanson är med i blågult igen. Via twitter meddelande han härom dagen: ”Väldigt taggad på att ansluta till laget.”

x x x x x

För närvarande ende NBA-svensken Jonas Jerebko är inte med i landslaget. Han har bland annat gjort klart med sin nya klubb Utah Jazz och twittrade ut det så här: ”I grew up a fan of the @utahjazz and now its official! Cant wait to join this amazing organization. Time to go to work

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.