Öppna dörrar i Umeå BSKT

När vi skriver den 20 juli har Umeå BSKT officiellt presenterat en spelare – Anton Leht. Klubben jobbar vidare och räknar med att inom de närmaste veckorna presentera fler svenska namn.

Vllket datum som står i almanackan är ingen faktor som stressar sportchefen Luca Romano.

– Vi ser det inte som ett måste att ha klart hela truppen när säsongen börjar, vi måste även tänka på att hitta rätt med tanke på nästkommande år, säsongen 2018/2019 blir viktigt. Vi jobbar enligt de riktlinjer vi fått av styrelsen när det gäller ekonomi och långsiktighet.

Ett namn som det varit ganska tyst om är Nathan Dawit som fick hela förra säsongen förstörd av den svåra skadan där knäskålen sprack tio minuter in på första träningen…

– Läget med Nathan är att han jobbar vidare med sin rehab, vi har dialog med honom och håller dörren öppen så får vi se. Det är ingen idé att han stressar, säger Umeås sportchef.

Utöver förhandlingar med svenska spelare om kontrakt över två år, eller ett plus ett år, så förs diskussioner med ett par kandidater för en roll som ny assisterande tränare till Jesper Gustavsson.

– Vi förhandlar just nu med två alternativ, det handlar om utländska tränare med lite olika profil. Sedan får vi se om vi kommer överens, så vi har heller inte utestängt andra möjligheter, säger Luca Romano.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.