Vann på spurten

Sveriges U20-damer avslutade med vinst – tack vare en snygg spurt mot Portugal.

Blågult tog sista perioden med 16-9 och matchen med 52-48. Det gav en slutlig elfte plats i turneringen i Matosinhos, Portugal.

Matchvinnaren heter Emilia Stocklassa som levererade 16 poäng, 6 returer, 3 assists, 3 steals och 2 blockar. Noterbart är också att 20-åriga Sofia Hägg jubilerade med sin 100:e landskamp (från U15 upp till U20). Hägg hade denna match 11 poäng + 6 returer + 3 assists.

Om någon undrar så är 18-åriga (fyller 19 i december) Stocklassa uppe i 85 matcher i blågult, även hon har varit med sedan U15.

– Det här var en väldigt tuff och fysisk match där domarna tillät mycket. Vi lyckades bibehålla fokus och dippade få gånger, vilket gjorde att vi hela tiden var med i matchen och samtidigt inte tillåta Portugal att löpa ifrån. Den här insatsen bottnar i att spelarna tog sitt ansvar. Detta är stort, i och med att vi under vår sista dag tar en vinst när våra kroppar är som tröttast, säger förbundskapten Frasse Pinto till basketlandslagens facebooksida.

När det gäller nedflyttningsödet så klarade sig Nederländerna kvar i A-gruppen, tack vare Janis Ndiba. När Nederländerna skickade ned Litauen i B-gruppen med siffrorna 74-56 så bokfördes den förra Luleå-spelaren Ndiba för 14 poäng, 17 returer och 7 assists (men även 9 turnovers).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.