Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Bondfångare i ledningen…

Politiska lögner i syfte att lägga ut dimridåer har vi blivit vana med i Umeå. Bland annat så har Moa Brydsten angett brist på behöriga lärare som en av orsakerna till nedläggning av mellanstadiet i Bullmark och Botsmark. Eftersom detta var en ren och skär lögn har hon också fått krypa till korset och be om ursäkt till den behöriga personalen i Bullmarks skola. Det är nog högst troligt att även Hans Lindberg får åka till Bullmark med mössan i hand för att göra samma sak eftersom han gång efter annan använder samma bedrägliga lögn allt för att lägga ut dimridåer i skolfrågan. Nu är ju inte det här den enda dimridå dessa två lagt ut i denna fråga, men mer om alla deras oegentligheter hittar ni i tidigare inlägg.

I en artikel i senaste Land (se nedan) kan vi dock se att detta med politiker som ljuger och lägger ut dimridåer inte enbart är ett lokalt problem i Umeå. Jag vet inte vad ni säger, men de beslut som måste mörkas och inte tål att synas i sömmarna kanske inte är så bra ändå. För om det funnits nog bra underlag och argument så kanske beslutet kommit till utifrån egna meriter utan att alla dessa dimridåer hade varit nödvändiga. Eftersom jag den sista tiden har utvecklat en kraftig skepsis mot våra ledande politiker så är jag benägen att tro att dessa lögner och dimridåer utgör själva normen i beslutsprocesserna. Jag tycker det verkar vara så att detta är ett systematiskt förfarande, för att det skulle handla om enstaka misstag kan vi nog helt utesluta. Nej mina vänner, det är nog så illa att lögnen har blivit norm i det politiska spelet och nu när de försöker lura av oss godtrogna landsbygdsbor våra skolor så är det inget annat än ett utstuderat bondfångeri av den politiska ledningen!

Likheterna mellan vår aktuella skolnedläggningsfråga och nedanstående är helt enkelt slående. I det här fallet så ljög politikerna ihop en historia om läkarbrist för att få som de ville…

img_1175.jpg

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.