Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Landsbygdsmotion lagom till kaffet!

Vänsterpartiets motion om att, precis som tidigare beslutats, bygga en ny F-6 skola i Bullmark innehåller inget annat än självklarheter och allt som står i denna motion är precis lika solklart och logiskt som att Vänsterpartiets logga i dokumentet är placerad, längst till vänster…  Kloka ord rakt igenom och alla som har minsta tvivel om hur god samhällsplanering egentligen fungerar får här lite grundläggande tips kring detta.

God samhällsplanering är ju också som av en händelse något som Hans Lindberg och sossarna helt plötsligt börjat vurma för, så det här torde väl endast vara en liten formalitet, eller?

Moderaternas ridderlige ledare Anders Ågren verkar också som genom ett trollslag ha svängt i landsbygdsfrågan, för det här citatet från herr Ågrens blogg går väl inte tolka på något annat sätt än att fantastiska Bullmark får ha kvar sin skola: ”I en kommun där fler mår bra, tror på sig själva och vågar gå sin egen väg kommer fler människor också att kunna förverkliga sina drömmar. Självfallet ska vi parallellt erbjuda attraktiva livs- och boendemiljöer utanför staden. Umeå har en omgivande landsbygd som erbjuder ett välkommet komplement till stad och tätorter.”

Smygarpartiet Liberalerna har genom Peder Westerbergs intensiva bloggoffensiv de senaste dagarna verkligen klargjort att han inte vill att något ska hindra landsbygdens utveckling. Förvisso har den gode Peders bild av vad som är viktigt på landsbygden krympt betänkligt till att endast innefatta strandskyddsfrågan… Ja du Peder, vi här ute i byarna har ju uppenbarligen haft helt fel fokus. Fortsättningsvis struntar vi i skolfrågorna och följer dig in till tidens ände i den viktiga kampen för att lätta på strandskyddet i Norrland!

Om man bara lyssnar till vad som sägs och inte ser till de verkliga handlingarna så kan man lätt förledas till att tro att S, M, L och MP verkligen bryr sig som landsbygden (Mp säger i och för sig inget alls…) Men när det väl kommer till handling så visar de alla sitt fulaste tryne och lägger ner våra skolor. Även om Hans i spetsen för sossarna jobbar väldigt hårt för att få det att låta som om de gör en rejäl satsning, t.ex. i Bullmark. Men detta är i vanlig ordning ren lögn och ett sätt att lägga ut dimridåer.

I vilket fall som helst så är det nyttigt med motion oavsett om den är kroppslig eller politisk! 

Skärmavbild 2016-05-11 kl. 22.18.22

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.