Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Sjutusen Umeåbor kan inte ha fel

Folkinitiativet för skolor i Umeå kommun ångar på!

Namninsamlingen fortsätter oförtrutet och det är just nu närmare 7 000 förståndiga Umeåbor som skrivit på för att barn såväl i stan som på landsbygden skall ha rätt till en likvärdig och trygg skolgång nära hemmet.

Idag under lunchen kl. 11-13 så står vi tillsammans med Centerpartiet i centrum utanför Utopia. Kom gärna förbi och skriv på vår namninsamling och prata lite om Umeås skolsituation! Med lite tur så kan vi kanske bjuda på lite kaffe också!

Med vänlig hälsning, 

Folkinitiativet för skolor i Umeå och

Centerpartiet i Umeå

3 kommentarer

  1. Basic Rules

    Umeå centern har en hel del att lära av er, centern vill fortsätta köra över folket i Regionfrågan.
    Man måste verkligen fråga sig varför ! Den rättrådige politikern frågar folket om råd, i det fall det är för ”svårt och komplext ” !

    • Robert Axebro (inläggsförfattare)

      Hej!
      Nu har jag inte hunnit sätta mig in i detta ordentligt, men såvitt jag har förstått så är inte Centern särskilt intresserade av att köra över folket. C har väl snarast lämnat dörren på glänt för att det kan behövas fler regioner än de föreslagna eftersom de anser att det skall vara möjligt att stå utanför om man så önskar. Sedan finns det väl vissa grundläggande skillnader i hur Centern och Sossarna ser på vad som är det huvudsakliga syftet med hela processen. Centerpartiet vill decentralisera makt, resurser och funktioner så att de hamnar så nära medborgarna som möjligt. Sossarna däremot verkar ju som alltid vara fokuserade på att centralisera, skapa stordrift samt flytta makt och resurser bort från oss medborgare.

      • Basic Rules

        Jag hoppas du har rätt och man nu lyssnar till folkopinionen, folkomröstning har blivit det enda alternativ att göra sig hörd – du känner igen det ! Att vi sen får se en förändring av Axel Oxenstiernas regioner, är en annan sak men inte på detta vis. Sen ser man nån ensam liten politruk/ombudsman som valt att inte förstå demokratispåret, utan gafflar om hur bra allt är. Är int det olagligt ?
        Mp är naturligtvis inget att hoppas ens i detta fall,(deras miljöpolitik är bortkompromissad) man är ett transportkompani för S, väldigt ”regeringsdugliga” är Löfvéns recension. Så vem behöver Mp ? Jo, socialdemokraterna ingen annan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.