Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Landsbygdsföraktet – C ryter till…

S-ledningen och deras lydpartier anser att alla som driver samhällsfrågor som inte gäller centrala Umeå är naiva landsbygdsromantiker!

Jag vet inte vad alla ni andra säger, men personligen så skulle jag varken beskriva mig som naiv eller romantiker! Det jag har sett av de politiker som stödjer oss stämmer inte heller in det minsta på den beskrivningen!

Däremot så anser jag att den styrande majoriteten och då framför allt Socialdemokraterna är de som är naiva! För hur ska man annars beskriva människor i ledande positioner som så här långt in i denna ”heta” fråga fortfarande tror att man kan ljuga, manipulera och undanhålla information. Nej mina vänner det är Socialdemokraterna som är allra mest naiva men några landsbygdsromantiker är de definitivt inte. Snarare verkar de bära på ett djupt och oförklarligt landsbygdsförakt. Deras lydpartier i denna fråga kanske också är naiva, men mest av allt är de bara fega och ryggradslösa!

Men nu lämnar vi dessa naiva och förljugna politiker för en stund! Istället fokuserar vi på Centerpartiet, ett av de partier som står för en rakryggad politik där även en växande landsbygd tillåts vara inkluderad. Tillsammans med KD, V och några mindre partier vågar de faktiskt stå upp mot Socialdemokraternas härskartekniker. Till skillnad från Moderater, Liberaler och Miljöpartister som med mössan i hand följer minsta vink från S-ledningen.

Så här säger Eric Bergner (C) om Umeås politiska klimat, Sossarnas styre och den alltid så aktuella skolfrågan:

”Jag fick mitt första politiska uppdrag 1988 och har under dessa år upplevt både ”krokigt och rakt” och visst har man lärt sig en del om det politiska hantverket. 
Det handlar om en kombination om kunskap och känsla och framförallt att se möjligheter. 
I Umeå har det funnits en anda med öppenhet och kunna processa ”känsliga ärenden” och lyssna på partiers hjärtefrågor och framförallt ta rimliga argument på allvar.

Då det gäller skolfrågorna i Sävarådalen har den nu styrande majoriteten övergett allt de där om samförstånd och öppenhet, nu sker besluten mera i form av återkommande överraskningsmoment. De allra senast i för- och grundskolenämnden där dom kritiska partierna undanhölls information om beslutsunderlag och konsekvensbeskrivningar, detta är något helt nytt i umepolitiken. 

I centerpartiet har vi vid våra gruppmöten haft uppe frågan vid varje möte under ett halvår och vi har verkligen försökt påverka de övriga partierna i en riktning med argument som en enig bygd och en påläst och föräldragrupp enats om. Tyvärr får jag konstatera att man mötts av argument som ”man kan inte ha skolor överallt”, ” det är ekonomiskt oansvarigt”, ”ni som driver frågorna är naiva landsbygdsromantiker”, det är väl därför reaktionerna också blivit så starka. 
Det senaste beslutet i för och grundskolenämnden som hyllas av S föreningen i Gravmark-Bullmark är tyvärr inget annat än en dimridå som innebär att de nuvarande problemen bara skjuts på en obestämd framtid. Den tydliga signalen från framförallt socialdemokraterna är att Sävarådalen inte är värd en högst rimlig satsning som varit självklar i en 5 kilometers radie från rådhustorget.”

Det kommer ju inte direkt som någon överraskning att det finns ett inneboende förakt mot oss här ute i byarna. Men att vi inte skulle var något annat än naiva landsbygdsromantiker det tror jag många här ute opponerar sig emot!

Det är faktiskt så att vi bonnläppar duger till en hel del annat än att bara tömma utedasset en gång per år och eventuellt plöja en åker eller två! Men jag är faktiskt så naiv att jag tror att även Umeås S-ledning har upptäckt det vid det här laget…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.