Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Öppenhet är OK så länge ingen granskar!

Sitter här under en palm med en paraplydrink och inväntar solnedgången…

Jag har ju egentligen inlett en helt blogg- och socialmediefri period, men…

När mina trogna tjänstemän hör av sig och är upprörda över vad våra politiker ställer till med så blev jag tvungen att plocka fram mobilen! Avslöjandet som jag levererade angående försäljningen av Väven för några dagar sedan har tydligen rört om rejält i grytan! Utåt så hävdar våra politiker och andra intressenter att det är helt OK att sälja Väven till sig själv, jag och många andra menar att det i bästa fall kan anses vara gränsfall för vad som är moraliskt riktigt handlande av en kommun. 

I vilket fall som helst så har jag nu fått rapporter från flera oberoende källor om att politikerna är fullkomligt rosenrasande över att informationen i det offentliga protokollet från Umeå kommunföretag AB kom ut! Hur kan det vara upprörande att offentliga uppgifter når ut? Trodde i min enfald att Umeå styrdes i demokrstisk anda, men jag misstog mig väl som vanligt!

Kontentan av det hela kommer tydligen att bli att de ”offentliga” protokollen från alla kommunföretagen ska göras mindre utförliga så att insynen kan begränsas! Demokratiska rättigheter, transparens och öppenhet får alltså bara existera så länge ingen börjar ifrågasätta och vilja ha information om vad som pågår! 

Själv så återgår jag till min paraplydrink och försöker glömma allt elände som försiggår i Umeå…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.