Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Fotarbete viktigt för politiker…

Med fotarbete avses oftast det sätt på vilket man, i olika sporter, med små snabba fotförflyttningar ser till att i varje ögonblick vara redo att kunna inta den absolut mest gynnsamma positionen för att kunna möta alla de situationer som kan uppstå.

Det här är ett begrepp som vi är vana med från idrottsvärlden och de som är duktiga i detta avseende lyckas alltid, som genom magi, att komma rätt in i alla de tänkbara och otänkbara situationer som de ställs inför. Denna förmåga till att anpassa sig och kunna agera rätt är helt enkelt en grundförutsättning om man har tänkt sig en lyckosam idrottslig karriär.

Att överföra konceptet med fotarbete till politiken vore oerhört intressant. Detta skulle ge oss möjlighet att bedöma våra politiker utifrån en måttstock som många av oss känner till och är förtrogna med. För visst borde det även för politiker vara viktigt att på ett bra sätt snabbt kunna anpassa sitt agerande när situationen så kräver. Tro det eller ej, så har jag faktiskt precis kommit över ett material där vi kan se hur det föll ut när Hans Lindbergs agerande den senaste tiden bedömdes utifrån denna universiella idrottsliga måttstock…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.