Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Anmäl kommunalrådet för tjänstefel

Moa Brydsten ordförande i För- och grundskolenämnden var först ut med att framföra osanningar gällande personal vid skolorna i Bullmark och Botsmark. Hon har med anledning av detta redan tvingats besöka Bullmarks skola, för att be om ursäkt för den kränkande behandling hon utsatt dem för med sina uttalanden om deras otillräckliga behörighet och bristande pedagogiska färdigheter.

När Hans Lindberg nu återigen framhärdar med dessa falska uttalanden och alltså medvetet fortsätter med denna kränkande och diskriminerande behandling så har facket kontaktats och deras rekommendation var att personalen skulle skriva ett öppet brev till Hans Lindberg.

Ja, ni läste rätt! Ett öppet brev… Den fackliga organisationen är tydligen här beredd att verkligen ta i med hårdhandskarna när det gäller diskriminering av medlemmarna…

För att få lite kött på benen inför fortsättningen så ska vi kika lite på vad diskrimineringsombudsmannen(DO) säger:

Fackens roll – Lika rättigheter och möjligheter handlar om fackliga kärnfrågor som lön, arbetsmiljö och trygg anställning. Facket har en nyckelroll i arbetet med att främja lika rättigheter och möjligheter och motverka diskriminering.
Diskrimineringslagen lyfter särskilt fram fackens roll när det gäller att:

  • Samverka med arbetsgivaren om aktiva åtgärder för att uppnå lika rättigheter och möjligheter på arbetsplatsen.
  • Verka för att utjämna och förhindra skillnader i löner och andra anställningsvillkor mellan kvinnor och män på arbetsplatsen
  • Företräda medlemmar som blivit utsatta för diskriminering.

Jag hävdar således att det här är ett diskrimineringsärende och att grunden för diskriminering är att Hans och Moa har en schabloniserad och nedvärderande bild av både landsbygden och landsbygdens lärarkår, denna felaktiga bild har också i övrigt en negativ inverkan på deras hantering av hela frågan. En förenklad beskrivning av lagens definition kring diskriminering är att någon missgynnas eller kränks. Kränkningen ska också ha samband med någon av de sju befintliga diskrimineringsgrunderna. En av dessa grunder är etnicitet och jag menar att Hans och Moa med sina handlingar och uttalanden har visat att de betraktar alla som bor och verkar på landsbygden som en särskild kategori av människor. Vilket ur en konstruktivistisk synvinkel betyder att alla på landsbygden i detta fall kan sägas tillhöra en egen etnisk grupp. För enkelhetens skull kan vi väl beteckna oss som ”Bonnläppar”.

Utifrån ovanstående så tycker jag personligen att det verkar solklart att personalen diskrimineras enbart för att de är verksamma vid en skola på landsbygden och att facket i det här fallet istället borde ha hjälpt personalen med att upprätta en anmälan mot Hans Lindberg och Moa Brydsten gällande tjänstefel alternativt grovt tjänstefel. Detta då jag anser att deras medvetet lögnaktiga och bedrägliga handlande rakt igenom detta ärende inte kan anses vara något annat än ett allvarligt missbruk av deras befogenheter. Detta tillsammans med det gravt olämpliga sätt på vilket de ägnat sig åt att på fabricerade grunder nedvärdera och kränka personal gör att det i mitt tycke inte finns något alternativ. Allt annat än disciplinära åtgärder mot dem är rent och skärt hyckleri. Så kom igen nu facket, se till att göra rätt för medlemsavgifterna och stå upp för dem som ni faktiskt finns till för att hjälpa!

Så här säger lagen om tjänstefel:

  • Brottsbalken 20 kap. Om tjänstefel m. m. 1 §
    Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet vid myndighetsutövning genom handling eller underlåtenhet åsidosätter vad som gäller för uppgiften skall dömas för tjänstefel till böter eller fängelse i högst två år.

Slutligen beträffande anmälan om tjänstefel så anser jag att vi här har ett ypperligt tillfälle att statuera ett exempel och verkligen på allvar visa att bedrägligt beteende och diskriminering inte accepteras på någon nivå i Umeå kommun.

Dessutom kan jag inte sluta undra varför VK lägger lärarnas öppna brev i en plusartikel, det får ju till följd att inte alla får veta hur vår politiska ledning använder lögnen som maktmedel. Själva tanken med ett öppet brev torde väl vara att det är, ja just det, öppet! Omvänt så har det nog aldrig hänt att någon debattartikel från Hans Lindberg legat bortgömd bakom lås och bom som plusartikel. Därför så kommer artikeln här nedan i sin helhet för er som eventuellt inte kunnat läsa den ännu.

2 kommentarer

  1. Up

    Anser verkligen att Lärarförbundet borde agerat mer kraftfullt och stöttat lärarna i Bullmarks skola mycket mer.
    De har verkligen blivit kränkta!

    • Robert Axebro (inläggsförfattare)

      Hej på dig UP!
      Det ryktas om att Lärarförbundet är ett av de ”snällaste” fackförbunden!
      Frågan är bara vem de tror att det skall gynna…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.